UIT

Verzorg je je haar het beste zo

Ik verander mijn haarkleur vaak, en met vaak bedoel ik echt vaak. Ik heb denk ik wel ieder haarkleur in mijn leven gehad: Blond, Bruin, Rood, Roze, Paars, Blauw, Groen, en Zwart en misschien zelfs nog meer verschillende kleuren.

De laatste tijd probeer ik het bij Blond te houden, zo ben ik laatst van Midden blond naar Paars gegaan en nu weer naar Blond. Om ervoor te zorgen dat mijn haar niet ‘dood’ gaat tijdens het kleuren heb ik een aantal dingen die ik zelf gebruik, die ik heel graag met jullie wil delen. Dus lees vooral eventjes verder..

Ik heb zelf een kappersopleiding gevolgd, met diploma alleen adviseer ik niemand om zijn/haar haar zo vaak te kleuren als ik doe. Ieder haar is anders, en moet ook anders behandeld worden. Ik geef alleen mijn tips, en daar blijft het bij. Ik hoop je hiermee te kunnen inspireren, niet om je haar zo vaak te kleuren maar om je haar beter te verzorgen maak niet uit welke kleur je op dit moment hebt.

Was je haar niet te vaak

Zorg ervoor dat je je haren niet te vaak wast, en als je dat wel doet moet je vooral veel verzorgingsproducten gebruiken. Probeer het gebruik van Shampoo te minderen vooral als je je haar bijna iedere dag wast. Was je haar niet te vaak vooral bij blond haar, bij net geblondeerd haar kun je het beste een week je haren niet wassen zo kan je haar even ‘herstellen’ van de blondering.

Het gebruik van Haarmaskers / Oliën / Serums

Zelf gebruik ik vaak haar-maskers, serums, argan oliën, en heat protectors om mijn haren in topconditie te houden. Vooral het gebruik van Argan olië zorgt ervoor dat mijn haar er al stukken beter eruit ziet, vooral nu na het blonderen. Als je je haren blondeert zorg er dan ook voor dat je direct je eigen haar masker in je haar gebruikt, laat het dan ook het liefst de hele nacht erin zitten. Spoel het de volgende ochtend eruit en je zult al direct het verschil merken.

Droog je haren niet te vaak

Als je bij geblondeerd haar je haar gaat drogen, zorg er dan voor dat je een Heat-protector gebruikt. In het begin leek het mij overbodig maar het is soms echt nodig. Gebruik tijdens het drogen het liefste geen kam, omdat je haar blond is kan je haar gaan afbreken. Als je dit wel doet doe dit dan rustig en gebruik dan een serum ( dan kam je wat makkelijker, door je haren heen! ). Verder kan ik adviseren je haren niet vaak te Föhnen of in iedergeval niet té vaak. Laat dus je haar ook in de lucht opdrogen.

Let op met het stylen van je haar

Het is eigenlijk bij iedere haarkleur zo (vooral als je je haren kleurt) als je je haren stijl maakt kun je je haren eenmaal beschadigen. Probeer dus net zoals het drogen van de haren je haren niet vaak te stijleren, en gebruik net zoals bij het drogen een Heat-Protector. Ik stijleer en krul mijn haren dus alleen als ik bijvoorbeeld mijn verjaardag vier ( dit weekend .. ) en wanneer het echt moet vooral nu ik weer blond haar heb.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!