UIT

Vette, gecombineerde of droge huid: wat te doen?

Ah! Je hebt last van een probleemhuid. Ik herken het: want zelf heb ik er een hele lange tijd er last van gehad.

Bij mij kwam het door Hormoongebruik en Stress en Slecht eten, maar dit ligt natuurlijk bij iedereen anders.. Daarom geef ik vandaag een aantal tips voor een betere en schonere huid! Lees dus vooral eventjes mee..

Je hebt natuurlijk een aantal middeltjes op de markt, maar hoe maak je nou een goede keuze? Dat is lastig. Natuurlijk is het belangrijk dat je kijkt wat het beste bij JOU past, ik kan jou natuurlijk van alles aanraden.. Maar dit is voor iedereen persoonlijk. Daarom geef ik een aantal simpele tips hieronder, die je misschien ontschoten bent om te doen voor je probleemhuidje:

Scrub je huid

Scrubben zorgt ervoor dat je huid er niet meer zo ‘dof’ uitziet. Zelf maak ik gebruik van een scrub met zuiveringszout: dit werkt voor mijn Acné/Probleemhuid het beste. Scrubben moet je niet te vaak doen.. Anders krijg je juist meer Acné dit komt omdat je het stimuleert.

Reinig je poriën

Poriën strips werken goed voor op je neus: ik heb zelf van die simpele strips die ik bij de Action heb gekocht. Als je het goed gebruikt: zul je het resultaat snel zien! Het klinkt misschien vies: maar je ziet de mee-eters op de strip zitten. Zelfs als je denkt dat je ze niet hebt. Voor de grap probeerde ik het eens een keer uit bij mijn ouders: hun schokte ook. Het staat misschien eventjes stom maar je krijgt wel een gladde en schone neus ervoor terug!

Maskers eens in de zoveel tijd, mag best

Vroeger gebruikte ik vaak maskers. Het maakt je huid echt glad, en het reinigt je huid ook nog een prima. Eens in de week jezelf verwennen mag wel, toch? Ik ben gek van maskers en eens in de zoveel tijd mag je jezelf wel verwennen.

Reinig je huid goed

Als ik druk ben: vergeet ik mijn huid te reinigen. Ik geef er gewoon aan toe. Nu probeer ik me de laatste tijd eraan te houden dat ik vaker me huid reinig met een Borstel (speciaal voor het gezicht) en ochtends en avonds met een goede tonic. Tip: Probeer te kijken of je een tonic gebruikt met Salicylzuur en Glycolzuur. Als je deze ingrediënten in je tonic hebt zorgt het ervoor dat je huid en poriën schoon blijven.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!