UIT

Waar kun jij op besparen?

Zoals jullie weten ben ik al een tijdje aan het sparen, ik moet zeggen dat het nog niet helemaal goed is gegaan maar.. tja. Ik kan er gewoon niet zoveel over zeggen.

Naast dat wil ik je toch een aantal tips geven op het besparen van je uitgaves. Ik denk er toch een aantal tips voor je te kunnen opnoemen! Lees dus vooral eventjes mee.

Zorg dat je je geld weglegt

Zelf heb ik 2-verschillende potjes in huis: eentje voor het sparen en eentje voor onvoorziene uitgaves. Als je eenmaal een ‘spaarpot’ hebt zul je zien dat het sparen vanzelf gaat. Het werkt heel simpel: je wordt eigenlijk op een leuke manier gepusht om te gaan sparen, en overigens geef sparen je een goed gevoel. Je kunt zo al verschillende soorten spaarpotjes kopen bij Xenos, of Action of zelfs Online of je knutselt er zelf eentje in elkaar: hoe leuk is dat?!

Waar kun jij op besparen?

Zelfs als je niet hoeft te besparen: is het handig om wat extra’s weg te leggen. Dit doe je om te besparen op de dingen waarvan je het meest uitgeeft, dit kan zijn: boodschappen of kleding. Zelf koop ik eens per jaar nieuwe kleding, en soms als ik echt iets leuks zie. Ik hoef zelf niet iedere maand nieuwe kleding, zo bespaar ik wat extra’s en leg ik het weg voor andere nodige dingen. Waar kun jij op besparen?

(Hard)werken

Het klinkt misschien logisch, maar de jongeren onder ons die zijn nogal laks. Dit kan ik wel zeggen toch? Als je echt voor een bepaald iets wilt sparen: stel dan een bepaald doel. Als je hard voor iets (hard) werkt zul je achteraf alleen maar trots op jezelf zijn.

Stel doelen voor jezelf

Wil je bijvoorbeeld een nieuwe Playstation, of Smartwatch? Alles is mogelijk zelfs als je maar een klein bedrag weglegt. Zelf heb ik altijd geleerd dat elk centje meetelt. Waar wil jij nog graag voor sparen?

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!