UIT

Waar vind je een hechte vriendschap?

Vroeger, had ik aardig wat vrienden of nou ja wat je vrienden kunt noemen. Ergens wist ik dat het niet voor altijd zal blijven.

Je kunt natuurlijk heel veel tijd en energie in een vriendschap steken maar zodra je ze nodig hebt zal je merken wie je echte vrienden zijn. Als je wat jonger bent denk je: ja, zal wel. Maar als je eenmaal wat ouder wordt (ergens boven de twintig) wordt je eenmaal wat serieuzer en merk je het verschil tussen een echte of een neppe vriendschap.

Daarom leek mij het goed om een aantal tips op een rijtje te zetten om jou te leiden naar een ‘echtere’ vriendschap.

Nou wil ik natuurlijk jou niet tips geven om je vriendschap rechtstreeks te beëindigen. Maar jou meer te laten beseffen of je wel een echte vriendschap hebt voor het leven, en te leiden naar een echte vriendschap. Dus laten we van start gaan:

Ik vind nooit meer de juiste vriend(in)

Meestal blijf je bij het gene wat je al kent, logisch. Maar misschien moet je ook eens gaan nadenken: waarom verdien jij geen echte vriendschap? Soms moet je dé stap nemen en denken: ik ga het anders aanpakken. Ik ga niet meer om met diegene die mij het gevoel geeft dat het niet ‘echt’ is. Jij vindt heus wel een goede vriendschap, al is het niet nu. Is het wel later.

Waar moet ik de juiste vriend(in) zoeken?

Het klinkt misschien logisch: Soms moet je niet zoeken, maar juist je ding doen. Ooit krijg je wel een echte hechte vriendschap. Zo kreeg mijn tante op haar 50ste nog contact met een aantal leuke dames waarmee ze afspreekt.

Ik doe ze alleen maar pijn

Zelf heb ik al een aantal jaar van PTSS en Paniekaanvallen: ik ben hierdoor eigenlijk iedereen kwijtgeraakt. Nou dacht ik in het begin:

  • Ik geef het op.
  • Ik kan geen extra stress meer gebruiken.
  • Ik wil geen tijd erin steken omdat ik al tijd genoeg in mezelf steek.

Toen ik in de put raakte, raakte ik in contact met iemand waarvan ik het niet had verwacht. Hij was er voor me: in moeilijke tijden. Dan verdien je namens mij meer respect dan verschillende vriendinnen die me lieten vallen toen ik het moeilijk had. Soms komt dus een vriendschap uit een onverwachte hoek.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!