UIT

Waarom dankbaarheid je positiever maakt

Zelf deed het mij altijd goed als ik met mijn laatste euro’s vroeger nog een bosje bloemen voor mijn moeder mee nam. Deed mij goed, en natuurlijk mijn moeder.

Eigenlijk zijn de meeste mensen best egoïstisch. Niet perse op een slechte manier, maar zijn meestal bezig met onze eigen huishoudens in orde te krijgen.

Zo is het ook weleens fijn om langs oma, opa, tante nicht of neef langs te gaan. Neem iets mee, of laat in ieder geval weten dat je aan ze denkt. Het is niet moeilijk, alleen vergeten we het vaak.

Hoe laat je je dankbaarheid nou eigenlijk uitspreken?

Schrijf het op

Waar ben jij dankbaar voor in het leven? Zelf heb ik een notitieboek waar ik niet dagelijks maar misschien wel wekelijks in schrijf wat ik heb gedaan of nog ga doen en dankbaar voor ben. Zo kun je altijd nog terug lezen waar je trots op bent, dit geeft een fijn gevoel.

Blijf positief

Ieder mens heeft het gene wel in zijn of haar leven meegemaakt, kleine of grote dingen. Het is belangrijk om positief te blijven ondanks zit het even tegen.

Vrijwilliger worden

Het is niet voor iedereen weggelegd: vrijwilliger worden. Goede doelen of bijvoorbeeld op school of in de zorg. Mensen die ik ken en vrijwilliger zijn en het leuk vinden zeggen eigenlijk allemaal dat het zoveel terug geeft. Mocht je dus vrije tijd hebben dan is dit misschien wel wat voor jou. Het is iets om over na te denken.

Mindfulness

Zelf heb ik een app voor mindfulness trainingen en heb ik een online psycholoog via Mindlr. Soms moet je je gedachtes even weg schuiven en rustig worden. Voor mij werkt het heel goed.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!