UIT

Waarom falen niet erg is

Falen, iedereen doet het weleens dat maakt ons simpelweg gewoon menselijk.

Is het nou echt zo erg om af en toe te falen? Ik vindt van niet. Zelf had ik als kind last van Faalangst door de situatie thuis, gelukkig heb ik daar geen last meer van nu ik eenmaal wat ouder ben. Het klinkt af en toe wel makkelijk: Accepteer je fouten, en ga verder… Af en toe is het toch wat moeilijker dan gedacht.. en vandaag laat ik jullie weten waarom ik dat denk.

Voer geen druk op jezelf uit

Falen hoort er nou eenmaal bij: het leven is nou eenmaal met heel veel vallen en opstaan. Je kunt natuurlijk ook teveel doen om jou ‘succes’ te behalen, maar als je nou een stapje achteruit neemt? kan dat dan kwaad? Ik vindt van niet. Als je eenmaal een doel hebt bereik je die toch wel.

Wat wil je graag bereiken?

Als je een doel in je gedachten hebt, bereik je die al veel sneller. Zelf heb ik als doel om de grootste blogger van Nederland te worden, ik ben goed op weg maar het hoeft voor mij niet. Ik kan nu al trots zijn op wat ik bereikt heb. Zelf hou ik alles bij op een Notitieblok, Agenda en Wunderlist op mijn iPad super makkelijk. Een Moodboard maken met daarop je doelen kan ook helpen om je doel te bereiken.

Iedereen maakt fouten, ik ook

Zelf kreeg ik in mijn beginperiode van mijn blog nogal veel kritiek, zelfs een ‘grote’ blogger vertelde mij dat ik maar beter kon stoppen (ze had later nog heel veel bloggers gemaild, ik bedoel maar.. waarom zou je dat doen?) Ik kreeg toen dreigmails van haar. Ik had een foutje gemaakt, ooit een foto van Google afgehaald bleek het van een blogger te zijn. Ik had toen zo’n gratis blog, en wist eigenlijk totaal niet dat dit toen niet mocht.

Zoek afleiding in leuke dingen

Het is natuurlijk niet goed om stress te krijgen om iets wat je wilt bereiken. Denk maar zo: als je stapje voor stapje bij je doel komt, is dat dan echt zo erg? Overigens is het ook goed om afleiding te zoeken in de leuke dingen, vrienden en familie kunnen je daar zeker wel bij helpen. Zelf vindt ik het heerlijk om af en toe even ‘me-time’ te hebben: maskertje, Netflix en natuurlijk onderuit zitten. Heerlijk!

Beloon jezelf

Het is goed om jezelf af en toe te belonen met iets lekkers, of iets leuks doen. Zelf beloon ik mezelf ook echt als ik bijvoorbeeld dit artikel heb geschreven, minstens 750 woorden ik verdien nu wel een beloning! Dit kan bijvoorbeeld ook een boswandeling zijn. Zolang je je er maar goed bij voelt.

Jij bent gelijk, aan iedereen

Zelf ben ik een blogger, maar neem nou een grote blogger in Nederland ik en haar zijn allebei mensen. We leren van onze fouten, en waarschijnlijk maakt ze die zelf ook. Zei moest waarschijnlijk dezelfde weg inslaan om te bereiken wat jij ook wilt bereiken. Ga jezelf niet vergelijken, we zijn gelijk!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!