UIT

Waarom fietsen zo goed is voor je gezondheid

Fietsen, je doet het wanneer je naar je werk moet of naar je school.

Nederland is niks voor niks een ‘fietsland’ waarom? omdat wij Nederlanders frisse lucht heerlijk vinden. Ik vind het ook heerlijk om af en toe te fietsen al is het maar een klein stukje. Ooit heb ik geleerd van mijn Psychologe dat het ook helpt tegen hyperventilatie, je kunt je namelijk focussen op andere dingen. En het is natuurlijk ook heerlijk tijdens de lente/zomer!

Ik heb een paar tips voor jou op een rijtje gezet, dingen die goed zijn aan fietsen. Vind jij fietsen ook zo leuk, en wil je weten waarom fietsen nou eigenlijk zo goed voor je is? Lees dan verder:

Wakker worden op de fiets

Ik vond het vroeger heerlijk als ik naar school fietste en ik moest nog eventjes wakker worden. De heerlijke frisse wind in je gezicht zorgt ervoor dat je zo heerlijk wakker kunt worden. Je fietst door de natuur, tweetende vogeltjes en de frisse wind tijdens de lente. Ik vind het heerlijk om zo wakker te worden! Een nadeel: je haar zit wel daarna door de war, maar je kunt natuurlijk niet alles hebben!

Calorieën

Niet alleen fietsen door de wind is heerlijk, maar je raakt ook wel wat calorieën kwijt! Als je een tijdje niet hebt gefietst en je wilt weer gaan fietsen merk je al heel snel dat je spierpijn krijgt. Dit verdwijnt wel na een tijdje, en je merkt al heel snel dat je gaat afvallen. Ik val dan altijd af bij mijn heupen, en elke vrouw vind het heerlijk om wat kilo’s kwijt te raken! Bovendien hoef je ook niet meer echt te sporten, vooral als je lange stukken moet fietsen.

Conditie

Zoals ik al eerder zei: fietsen is gezond, maar je krijgt er ook er een goede conditie van. Nooit meer uitgeput als je trappen moet lopen, yay!

Sociale Contacten

Als je op school zit, of je werkt is het veel leuker om met andere mensen naast je te fietsen. Zo bouw je ook nog sociale contacten op, misschien leer je nog je (nieuwe) beste vrienden wel kennen!

Je wordt er slimmer van

Ik las ooit een stukje ergens, dat fietsen zorgt voor 15% verhoging van de hersenactiviteiten. Dus het zet je ook nog eens aan het denken, zo kom je fris op school of werk aan.

Weerstand

Als je niet vaak buiten komt, is het heerlijk om te fietsen. Bovendien bouw je ook nog eens weerstand op! Ik vind het heerlijk om samen met mijn hondje die naast mij rent te fietsen. Je bouwt dan ook nog eens weerstand op, die een mens natuurlijk nodig heeft. En je hondje vind het natuurlijk ook heerlijk.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!