UIT

Waarom je niet eerder kunt opstaan

Ik heb elke dag moeite om op te staan. Zelfs nu ik binnenkort eigen baas ben, ook al probeer ik me nu al zo te gedragen.

Ik heb vroeger ook altijd mijn eigen zaak gehad en weet hoe hard je moet werken. In mijn vorige artikel liet ik alle tips zien hoe je beter kunt functioneren in de Winter. In dit artikel leek het me wel leuk om een stuk te schrijven om beter s’ochtends op te kunnen staan.

Ik vind het s’ochtends altijd heel moeilijk om op te staan. Maar ik weet als je beter slaapt je overdag je meer kunt focussen. Veel plezier met lezen van mijn tips. Als jullie nog tips hebben.. ik hoor het graag!

Leg alles klaar

Pak je tas de avond ervoren en leg je kleren, sieraden en make-up de avond ervoren al klaar. Dit deed ik vroeger altijd heel vaak als ik naar school moest, nu ik bijna eigen baas ben probeer ik dit ook te doen. Dit is best moeilijk als je eigenlijk geen afspraken heb de volgende dag. Maar als ik afspraken heb leg ik s’ochtends altijd alles klaar. Dit duurt ongeveer een kwartier en dat kwartier kan jij dan nog even in je bed blijven liggen zo kun je ook nog eens lekker uitslapen.

Neem je rust

Geef jezelf genoeg rust nachts. Ik zeg het niet vaak genoeg, want je hoeft eigenlijk niet te slapen. Als je maar je rust krijgt. Dan ben je uitgerust als je wakker wordt en je voelt je ook nog eens beter.

Doelen

Zorg dat je die ochtend iets hebt om naar uit te kijken. Zoals een lekker ontbijt, iets leuks op werk of school, of je doet voor het eerst een nieuwe trui aan of iets groters vorig jaar had ik Sky-diven op mijn To-Do lijstje het was zo gaaf! Zeker iets om nooit te vergeten. Zo heb jij meer zin om eruit te gaan en zul je makkelijker je bed uitgaan.. Dit jaar staat er London op mijn lijstje, hopelijk red ik dit met mijn Paniekaanvallen dat wordt een hele bevalling hihi 😉

De wekker

Zet je wekker eerder dan geplant. Het klinkt misschien heel raar maar als je 15 minuten eerder wakker wordt kan je nog even rustig wakker worden en eventueel even je mobiel checken of je nog een keer omdraaien. Als je namelijk op het laatste moment wakker word moet je er meteen uit en begin je je ochtend al gestrest.

Koffie

Neem s’ochtends een bak koffie, het liefst een zwart bakje koffie. Zo wordt je direct wakker in de ochtend. Het klinkt misschien raar maar een appel geeft je 5x zo meer energie dan een kop koffie en het is ook nog gezonder ook! Vergeet dan niet ook je ontbijt te eten!

De melodie

Zorg dat je een vrolijke wekker melodie hebt. Wakker worden met een krakende wekkerradio of het geluid beep, beep beep is nou niet echt heel fijn dus zorg dat een vrolijke melodie op je mobiel hebt staan als wekker. Zoals bijvoorbeeld je lieveling liedje of gewoon een liedje waar je vrolijk van wordt.

Leg je wekker niet naast je neer

Leg je wekker aan de andere kant van de kamer, zo moet jij meteen uit je bed en kan je niet nog in slaap vallen als je je wekker hebt uitgezet. Dit vind ik best moeilijk om te doen, maar je wordt wel direct wakker. Of je moet net zoals mij zijn om hem weg te drukken en vervolgens niet meer weten wat er is gebeurd en nog langer te slapen dan geplant… tja.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!