UIT

Waarom koud douchen / afspoelen goed voor je is

Als klein kind werd mij weleens verteld dat koud douchen weleens goed voor jezelf is.

Af en toe (en nogsteeds!) doe ik dat na een warme douche, om af te koelen en omdat het goed voor je schijnt te zijn. Nou weet ik wel een aantal redenen waarom dat zo is: en vandaag heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

Wordt wakker met een koude douche

Misschien is het een niet al te leuke manier om wakker te worden met een koude douche. Maar.. een koude douche zorgt ervoor dat je lichaam direct wakker wordt. De douche zorgt er als het ware voor dat je lichaam opgewekt raakt zo maak je een goede start.

Je lichaam kan beter tegen kou

Als je vaker een koude douche neemt: zorgt het er ook voor dat je lichaam als het ware een ‘schild’ creëert zodat je een natuurlijke reactie van het lichaam maakt waardoor je beter tegen kou kan.

Verbranding werkt beter

Wij mensen zijn gewend om de kachel aan te doen als wij het koud hebben, of warme trui aan te doen. Nou was dat vroeger in de oerperiode niet de bedoeling, want wij zijn tegenwoordig heel wat luxe gewend. Je lichaam kan dus meer vet verbranden als je tegen de kou eenmaal kan, je kan dus ook nog eens afvallen van een koude douche (natuurlijk niet in een keertje!).

Immuunsysteem komt opgang

Naast dat je kunt afvallen onder de douche, kun je je immuunsysteem beter opgang brengen. Zo zorgt het er ook voor dat je minder kans krijgt op infecties en de griep! Er wordt ook beweert dat je zelfs minder risico hebt op k.. nou ben ik hier nogal sceptisch over.

Je huid verbeterd

Een koude douche zorgt voor een betere bloedcirculatie zo is het ook op zijn tijd goed voor een goede huid. Af en toe een koude douche.. kan dus geen kwaad!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!