UIT

Waarom wij van chocolade houden

Vrouwen houden nou eenmaal van Chocolade, dat is nou eenmaal een feit.

Vooral tijdens de ‘periode’ tja, je kunt er nou eenmaal niet omheen. Het werkt een of andere manier verslavend bij vrouwen maar heb je er al over nagedacht waarom dat zo is? Ik ging op onderzoek uit waarom vrouwen zo gelukkig van chocolade worden.. lees dus snel verder!

Chocolade wordt van Cacao gemaakt en Cacao komt van een boom, de Cacaoboom. Zelf vind ik Chocolade lekker bij de Thee of Melk maar wist je ook dat chocolade ook van Melk en Suiker wordt gemaakt? Persoonlijk vind ik de Milka reep met een smaakje lekker ( vooral oreo of met caramel ), dit wordt uiteraard aan het recept toegevoegd. Aan de witte chocolade wordt geen Cacao toegevoegd maar juist room, wist je dat?

Verschillende smaken, kleuren.

De meeste vrouwen vinden pure chocolade lekker (zelfs ik) maar je hebt er natuurlijk heel veel verschillende: Pure, Witte en Melkchocolade. Er is eigenlijk altijd dezelfde hoofdingrediënt namelijk suiker, dit is niet al te goed voor je dus eet ook niet te vaak chocolade.

Verslavend

Je merkt het als vrouw wel Chocolade werkt nou eenmaal verslavend. Maar waardoor? Wist je dat in chocolade cafeïne zit? Ook zit er anandamide, theobromide in waarschijnlijk zegt het je helemaal niks maar het zorgt ervoor dat je bloeddruk omlaag gaat. Het kan geen kwaad, maar eet dus niet te voor Chocolade.

Geluk

Van Chocolade krijg je een gelukkig gevoel waarschijnlijk wist je dit al, omdat je het tijdens je periode eet. Je hersenen krijgen een gelukkig gevoel van Fenethylamine dat in Chocolade is verwerkt. Net zoals het andere zegt het je waarschijnlijk niks maar Fenethylamine wordt ook vrijgemaakt als je verliefd bent. Zorg dus dat je na je Break-up Chocolade eet, maar met mate.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!