UIT

Wat je tegen vreetbuien kunt doen

Iedereen heeft ze wel: Vreetbuien! Je ploft op de bank, en je wilt graag iets lekkers. Dit kan als je uit school komt of uit werk, zelf ik met me blog ben vaak thuis.

En dan vindt ik het heerlijk om af een toe de chocoladereep te pakken. Hoe komt dit nou? Is dit luiheid of? Vroeger had ik geen stop, als ik er een at wilde ik er meer. Nu ik wat ouder ben kan ik best zeggen: ik doe dit niet.

Ik heb een paar tips die je op je dagelijkse leven kunt toepassen. Benieuwd hoe je van zo’n bui af wilt komen?

Drinken

Wat ik merk is dat ik met drinken best vol raak. Vroeger hielp altijd het drinken van Bitter Lemon, dit drankje is erg bitter maar je krijgt hierna geen dorst meer en ook niet meer een bui. Probeer wel van de zoete dranken af te blijven, ook dit is niet zo goed voor je! Van het drinken krijg je een voller gevoel in je maag, bij mij helpt het maar na een uur krijg ik altijd toch honger! Dan moet je even naar onderstaande tips kijken

Verdelen

Als je iets uit de kast pakt, pak dan niet gelijk een hand vol. Maar zeg tegen jezelf: Ik pak eerst een koekje, en de ander laat ik nog even liggen. Zo kun je je eten verdelen, en zul je later zien dat je het koekje laat liggen. Zo leer je jezelf aan, om niet direct alles uit de kast te pakken!

Denk bij voorbaat na

Probeer van de zoetigheid af te blijven. Wat ik heb geleerd is: dat je een keer in de week best iets zoetig mag, maar plunder dan niet direct de kast! Vroeger dacht ik er nooit over na als ik iets pakte. Probeer erover na te denken: heb ik het echt nodig? En wil ik dit echt?

Pak niet iets te gretig

^ bovenstaande tekst is echt iets ook eigenlijk voor mezelf. Als je trek krijg, en ik weet dat het in de kast ligt pak ik het altijd te snel zonder eigenlijk erover na te denken. Dit was ook echt iets voor me puberteit, maar als je wat ouder wordt leer je het altijd wel af. Laat je vooral ook niet verleiden door die lekkere koekjes!

Je kunt altijd terug

Als je iets pakt, eet het niet op. Realiseer je dat je het ook nog terug kunt leggen als je het niet wilt! Ik plunder dan altijd de hele kast, maar je hoeft dat niet te doen.. er is altijd nog een weg terug! En dan is met eten hetzelfde.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!