UIT

Wat kun je doen tijdens een griep

Nou ben ik zelf al sinds kerst ziek, en sinds oud & nieuw goed ziek. Ik ben moe, hangerig en kan eigenlijk alleen maar slapen.

Nou woon ik al een tijdje op mezelf en moet ik goed voor mezelf zorgen. Zo pas ik zelf een aantal tips toe om mezelf een beetje op te ‘beuren’ tijdens het ziek zijn. Ben je zelf ook ziek? Beterschap!

Goede nachtrust werkt

Zelf vindt ik deze tips altijd best moeilijk, ze zeggen namelijk altijd: slaap goed als je ziek bent. Maar ik ben altijd een bezige bij. Ja! Zo kun je mij wel zien.. Alsnog neem ik af en toe tijd voor mezelf, en ga ik s’avonds even in bed liggen en tv kijken en van mezelf mag ik dan af en toe in slaap vallen ;-).

Drink de hele dag door

Nu ik zelf ziek ben drink ik de hele dag door Thee, Water, en een keer Koffie. Koffie kan slecht werken tegen een goede nachtrust, dus ik probeer hier zo min mogelijk van te nuttigen.

Neem een douche

Zelf neem ik iedere dag eventjes een warme douche, ook al zit ik totaal niet in me vel. Het werkt wel als je ziek bent, sop jezelf in met een lekkere Wash Lotion, en smeer je daarna in met een goede Body Lotion en trek eroverheen een pyjama aan ga in een ‘Schone’ dekbed liggen en je voelt je alweer een klein beetje beter.

Denk niet teveel na, het komt goed.

Ja, dit zijn daadwerkelijk mijn woorden. Zelf maak ik me altijd druk om van alles maar het heeft totaal geen nut. Als je je na een weekje nog ‘slecht’ voelt ga dan eventjes langs een arts, verder is het gewoon goed om lekker uit te zieken. Zet Netflix aan en kijk een leuke serie of film, nu heb je toch de tijd ervoor.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!