UIT

Wat kun je tegen een Herfst-dipje doen?

Met een aantal dingen die ik zelf doe in het dagelijkse leven daarom leek het mij goed om deze tips met jou samen te delen.

Het werd weleens tijd want ik heb de laatste tijd jullie geen tips meer had gegeven. Maar zoals jullie weten maak ik ook alles goed.. Lees dus vooral eventjes verder.

De Herfstdip

Iedereen kan weleens last hebben van een dipje. Zo krijg ik zelf in de winter vaak last van een dipje: ik kom weinig buiten, ik krijg vaker last van aanvallen én ik voel me mezelf gewoon niet. Toch heb ik vorige winter een aantal tips toe te passen die voor mij goed werken en probeer ik nu me eerder aan deze tips te houden zodat ik voor me gevoel minder last krijg van een dipje. Krijg jij last van een dipje?

Sport en beweeg

Wat mij persoonlijk de laatste half jaar goed doet is het drie keer per week sporten. In de winter kom ik door mijn paniekaanvallen natuurlijk minder vaak buiten. Daarom probeer ik alsnog me goed aan te kleden en een lange wandeling te maken (of ieder geval tot zover en niet verder) ik neem mijn hond Lucca mee (klik hier om naar Lucca’s blog te gaan wordt in externe tabblad geopend) en we gaan erop uit. Soms is het goed om een frisse neus op te doen, daarna thuis lekker iets warms maken: Thee, koffie of Warme Chocolade melk je zult merken dat je je al wat beter voelt.

Maak een to-do lijstje

Het maken van een to-do lijstje helpt voor mij zodat ik mezelf uitdaag vaker naar buiten te gaan. Zorg ervoor dat je realistische doelen opschrijft: of dingen die je nog graag wilde ondernemen maar niet durfde.

Vitamines doen wonderen

Het klinkt misschien gek, maar elke dag een vitaminepil werkt voor mij erg goed om de dag door te komen. Ik neem een extra weerstand tablet (je hebt ze ook in bruistabletten: tip!) zodat ik me beter voel dan dat ik zeg maar opstond. Vitamine D(3) werkt erg goed voor je botten en zorgt ervoor dat je je Vitamine D (die je in de zomer aanmaakt door zonlicht) toch aanmaakt. Vitamine D3 werkt ook heel goed voor Eczeem en Psoriasis wat ik ook heb.

Naast de vitaminepillen is het ook belangrijk om gewoon je 2 keer per dag fruit te nemen: ik maak nu iedere dag smoothies om me hier aan te houden.

Slapen doet wonderen

Soms moet je er gewoon aan geloven om eventjes bij te slapen. Zelf voelde ik me vroeger altijd schuldig als ik veel te laat wakker werd. Tot dat ik ouder werd en me besefte dat ik misschien wel deze slaap nodig had. Sommige mensen hebben weinig slaap nodig, en sommige meer. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren vooral in de winter.

Mediteer of doe Yoga

Als ik me eventjes niet goed voel vindt ik het heerlijk om eventjes te mediteren. Zo kan ik me gedachtes leeg maken en aan helemaal niks te hoeven denken. Yoga is zo nu en dan ook goed voor je geest en lichaam.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!