UIT

Wat maakt verzamelen leuk?

Verzamelen: héél veel mensen doen het vooral in Nederland.

Maar waarom verzamelen mensen, en wat kun je allemaal voor leuks verzamelen? Ik ging op onderzoek uit en waarom ik af en toe spullen verzamel of spaar. Kijk je mee?

Persoonlijk

Zelf was ik vroeger echt een ‘ verzamelaar ‘ zelfs mijn eigen speelgoed toen ik nog klein was. Ik spaarde van die Diddl spulletjes en heb zelfs ook nog een aantal spullen van Spongebob in huis (Ja, ik was Spongebob fan haha.).

Gelukkig heb ik van kleins af aan geleerd om dingen ook weg te gooien als ik het niet meer nodig had. Anders had ik denk ik nu nog kleine en grote items gespaard.

Tegenwoordig vind ik het erg leuk om dure dingen te sparen: Riviera Maison bijvoorbeeld hieraan wil ik binnenkort aan beginnen. Het lijkt me wel leuk om iedere keer iets leuks bij te kopen. En jij?

Waarom verzamelen mensen spullen?

Je kent het programma wel op SBS over Marktplaats items. Mensen kunnen werkelijk de raarste dingen verzamelen, maar ik vind wel dat je wel iedereen in hun waarde moet laten. Soms kun je echte juweeltjes in huis hebben: denk bijvoorbeeld aan het antiek van je oma. Dat kan best nog wat waard zijn zonder dat je het door hebt.

Sommige mensen sparen uit emotionele waarde of uit liefde voor het gene hij of zei spaart. Ik heb het mij altijd gefascineerd gevonden hoe en wat mensen interesseert in een bepalend item.

Maar wat kun je tegenwoordig allemaal verzamelen? Ik schreef een aantal voorbeelden op:

Parfumflesjes

De meeste mensen gooien hun parfumflesjes weg na gebruik. Maar sommige (en vooral dure) parfumflesjes zijn natuurlijk erg mooi om te sparen. Zelf vind ik de flesjes van Chanel erg mooi.

Boeken

De meeste mensen (zoals ik) hebben wel een aantal boeken in huis. Maar je kunt natuurlijk ook een boekenkast vol hebben. Wat mensen vergeten is: dat dit ook sparen is. Mijn tante had zo’n kast ik vond het als kind ook echt fascinerend om naar te kijken.

Tijdschriften

Soms kunnen (vooral) oude tijdschriften nog iets waard zijn: Donald Ducks of een oude Tina misschien kun je je geluk niet op met een aantal ervan in je collectie te hebben. Zelf heb ik een oud tijdschrift van ELLE Chanel editie in huis: ik vind deze té mooi om weg te doen.

Pokémon kaarten

Sommige zeldzame Pokémon kaarten kunnen nog aardig wat opbrengen, mits ze beschadigd zijn natuurlijk. Wie heeft er nog Pokémon kaarten in huis?

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!