UIT

Wat te doen als je alleen thuis bent

Ik woon bijna 2 jaar op mezelf, dus ik ben eigenlijk ook altijd alleen thuis.

Toch kan ik me nog goed herinneren hoe het voelde om alleen thuis te zijn, toen ik nog bij mijn ouders woonde. Je kunt doen wat je wilt, maar wat doe ik als ik alleen thuis ben?

Ik was vooral erg bang als ik alleen thuis was. Daarom deed ik dan ook dingen die mij afleidde zodat de uren voorbijvlogen. Vooral een snack mag niet ontbreken bij een dagje alleen thuis te zijn. Heerlijk bij een film met wat lekkers te drinken erbij. Ik ben dan helemaal in mijn element. Zo deed ik verschillende dingen:

Netflixen

Toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we nog maar net Netflix vroeger zette ik eigenlijk meer een filmpje aan of keek een serie op TV CSI bijvoorbeeld. Tegenwoordig zet ik een serie aan en binge-watch hem met wat lekkers erbij.

Kijktips:

  • Sleepy Hollow
  • Frankenstein Chronicles
  • Peeky Blinders

Muziek luisteren

Zodra ik opsta, gaat er direct muziek aan ik kan gewoon niet zonder geluid om mij heen. Als ik alleen thuis was moet er dus altijd muziek aan: YouTube op de TV is dus niet te ontbreken bij een dag alleen thuis zijn. Het liefst wel zo hard mogelijk, en schud die heupen!

Nodig iemand uit

Als je niet tegen alleen zijn kan, nodig dan iemand uit. Je vriend, vriendin zodat je niet alleen voelt. Roddel wat af, zo gaat de tijd wat sneller.

Gamen

Je zou het eigenlijk niet van een meisje geloven, maar ook ik heb een Playstation en een Wii. Ik zal dan ook niet ontkennen dat ik van Fifa en GTA hou, iedereen heeft weleens een guilty pleasure toch?

Me-time

Omdat ik vooral bang was om alleen te zijn plande ik altijd een paar uur voor mezelf. Haar in de verf, maskertje of nagel lakken om mezelf weer in me vel te voelen. Niks is zo lekker om wat even voor jezelf te ondernemen.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!