UIT

Wat te doen op een luie dag?

Je kunt wel zeggen dat ik een ‘lui’ dagje vandaag heb, meerdere mensen blijven het liefst vandaag thuis.

Maar wat kun je allemaal gaan doen vandaag? Ik werd geïnspireerd door mijn eigen luiheid om dit artikeltje te schrijven, wat ik zelf zo op zo’n luie zondag doe. Dus kijk vooral eventjes verder.

Plan iets met bijvoorbeeld je familie & vrienden

Voor de mensen die het liefst niet thuiszitten en/of gewoon niet stil kunnen zitten, kun je het beste iets leuks plannen voor vanavond. Hebben je vriendinnen bijvoorbeeld al plannen? Misschien weten hun iets leuks te doen, of je kunt samen met je moeder iets leuks doen. Je familie zou het ook eens leuk vinden als je zelf het iniatief neemt om langs te komen, zo heb je toch nog wat te doen deze zondag.

Do it Yourself

Zelf vindt ik het altijd leuk om creatief bezig te zijn, en ik hou me zelfs nu al met Kerst bezig. Tja, maar als je beseft dat het over iets langer dan 2 maanden al kerst is is het misschien leuk om er al iets voor te maken. Zodat je tijdens kerst rustig onderuit kunt zitten, en genieten van je eigen ‘do it yourself’ project. Ook kun je andere dingen vinden op het internet bijvoorbeeld iets op Pinterest.com of Youtube. Wees creatief! dan lukt het vast wel.. succes!

Maak iets lekkers

Als je nog thuis woont is het leuk om iets leuks te maken voor je moeder/vader, maar ook voor je eigen zelfvertrouwen is het goed om iets voor jezelf te doen. Daag jezelf dan ook uit met bijzondere taarten/recepten maak iets wat je normaal niet durft. Maar het allerlekkerste en simpelste recept is natuurlijk de brownie, heerlijk voor je luie zondag.

Verzorg jezelf

Wat mensen vaak vergeten om jezelf goed te verzorgen, even een dagje geen make-up is juist goed voor je huid. Gebruik op deze luie zondag een heerlijke masker, en lak een keertje je nagels in een mooie kleur. Of neem bijvoorbeeld een voetenbadje en zorg een keertje voor je eigen pedicure en onderhoud je voeten. Hoe heerlijk is dat?

Kijk een filmpje

Niks is zo fijn om tijdens je luie zondag een film te kijken, zoek een leuke film uit op bijvoorbeeld Netflix ( of online, eigen verantwoording ). Ik vindt het altijd relaxed om achteruit te zitten op de bank gestrekt met een theetje en wat lekkers erbij een filmpje te kijken.

Voel je vooral niet schuldig dat je dit doet, het is jou leven morgen een betere dag. Toch?

Ruim die troep in je kledingkast op

Wat ik voor dit artikel heb gedaan is mijn eigen kledingkast opruimen. Zo kom je nog wel een aantal dingen tegen die je niet meer wist dat je ze had, bovendien als je nog thuis woont; vinden je ouders het ook nog eens fijn als je je dingen opruimt. Ik vindt het nu vooral heel erg fijn nu ik op mezelf woon het op te ruimen, daarna geef ik mezelf een pluim: goed gedaan!

Zit onderuit en zoek leuke filmpjes op

Ik vindt het altijd heerlijk om met mijn IPad een vlog te kijken van You-tubers. Ik volg CaseyNeistat, Teske, en nog meer leuke You-tubers. Zondag is de perfecte dag om alles in te halen en onderuit te zitten (en natuurlijk in iemands anders leven te kijken).. tja geef maar toe, iedereen vindt dat leuk.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!