UIT

Wat te doen op een luie (zon)dag

Het is weer zondag, de meeste mensen hebben een luie zondag of juist een actieve; zo vindt ik het heerlijk om me huis schoon te maken, op een dag zoals vandaag.

Er zijn natuurlijk heel veel andere dingen die je kunt doen op bijvoorbeeld een ‘zondag’ of op een luie dag. Alles is mogelijk, en niks te gek. Ik heb dus een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je luie dag wat beter te maken. Lees dus vooral eventjes verder.

Neem de tijd voor alles

Kijk: je hoeft natuurlijk niks, zo kun je je op je luie dag gewoon rustig aan doen. Als je op jezelf bent kun je alles op je gemakje schoonmaken, of bij je ouders kun je gewoon je ‘eigen’ ding ondernemen. Neem dus rustig de tijd.

Ruim op of maak schoon

Persoonlijk vindt ik het echt zo’n dag waarbij je je kledingkast rustig op kunt ruimen, of schoon te maken. Niks is zo heerlijk dan een schone kamer, toch? Daarna kun je jezelf een pluimpje geven.

Wat doe je de aankomende week?

Als je een drukke week achter de rug hebt, mag je natuurlijk rustig aan doen. Maar als je door alle hectiek eigenlijk niet weet wat je allemaal moet doen, schrijf ik altijd alles op in mijn notitieblok of agenda. Zo wordt het in mijn hoofd ook minder ‘chaotisch’, wie is het hier met mij eens?

Wandel lekker een stuk

Wat ik soms op zo’n luie zondag doe, en eigenlijk niet al te ver ergens heen wil gaan is in het bos wandelen. Nou heb ik geluk, en heb ik een bos aan de overkant van mijn huis. Maar zelf vindt ik het ook lekker om te wandelen in de buurt, en dingen te ontdekken die ik eigenlijk nog niet wist. Als je eenmaal bij huis aangekomen bent vindt ik het heerlijk om iets warms te drinken, koffie of thee. Daarna voel ik me eigenlijk wel moe en voldaan.

Ga een stuk fietsen

Als je normaal nooit de fiets pakt, maar eigenlijk toch wel het wil doen. Moet je het eigenlijk gewoon doen, althans zo denk ik er persoonlijk over: bij twijfel gewoon doen! Zo kun je leuke plekken ontdekken in je buurt, of een stuk verder. Ook kun je je vriendin meevragen: misschien vindt zei het net zo’n leuk plan als jij dat vindt. Daar zijn jullie vriendinnen voor toch?

Doe wat je kan, niks meer

Zelf heb ik natuurlijk Angstaanvallen, en ben ik eigenlijk ook wel eigenwijs. Soms denk ik iets te kunnen, maar denk ik diep van binnen eigenlijk dat ik het liever niet wilde doen. Doe dus alleen dingen die jij wilt doen, en luister naar je lichaam. Jij bent de baas over je eigen lichaam, en geloof me: alles komt goed. Morgen weer een betere dag!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!