UIT

Wat te doen tegen die ene winterdip?

Zelf heb ik ieder jaar weer last van een winterdip. Ik kan er gewoon niks aan doen maar het weer beïnvloed mij in wat ik doe.

Zo krijg ik in de winter vaker last van paniekaanvallen: in de zomer wordt ik gewoon blij van de zon en ben ik vaker buiten met mijn hond. Maar wat doe je als je een winterdip hebt? Ik zocht het voor je uit.

Hoe krijg je een winterdip?

Doordat de dagen wat korter zijn (althans zo voelt het) in de winter, en het buiten donker en grauw eruit ziet krijgen mensen een apart gevoel van binnen. Ligt het aan iets wat wij anders doen dan in de zomer? Vandaag ging ik op onderzoek uit, en geef ik mijn tips aan jou.

Leuke dingen ondernemen

Doordat je weinig buiten komt, krijg je weinig beweging die je wel nodig hebt. Zorg ervoor dat je leuke dingen onderneemt (zelfs in de winter). Heb je bijvoorbeeld een vriend of vriendin? Misschien wil hij of zei wel iets leuks met jou ondernemen. Zo blijf je toch in beweging. Wat ik zelf doe is dingen vooruit plannen, misschien naar een leuk concert?

Daarnaast kun je ook nu lekker schaatsen en daarnaast een lekkere kop warme chocolademelk drinken. Zelf liep ik vroeger altijd een groot stuk in het bos met me hond en ouders, daarna dronk ik thuis wat warms en gingen we films kijken. Zo blijf je toch lekker actief.

Slapen Zzzz

Om jezelf op te laden heb je natuurlijk slaap nodig. Zelf heb ik last van paniekaanvallen, en wordt ik nachts vaak wakker dan drink ik vaak een kop thee en probeer daarna weer te slapen. Eigenlijk is dit helemaal niet goed; maar anders lig je zo de hele nacht wakker. Zelf drink ik vaak valeriaan thee om wat beter in slaap te komen.

Vitamines zijn goed voor je

Ik neem zelf zuigtabletten voor extra weerstand, ik merk echt dat ik dit nodig heb in de winter. Zo heb ik gehoord dat extra Vitamine D en/of magnesium goed voor je is in de winter. Die houden de botten stevig. Daarnaast is het natuurlijk goed om je dagelijkse fruit dosis te nemen naast je multi-vitamines.

Plan iets vooraf

Als je iets heb om naar uit te kijken, kom je sneller de winter door. Ik wil heel graag naar London: de vraag is alleen of ik het dit jaar nog ga redden. Ik wil het zo graag! Nieuwe prikkels zijn altijd goed. Zo ben ik 2 jaar geleden gaan Skydiven in Roosendaal iets wat ik noo(ooit) durfde te doen. Achteraf ben ik zo blij dat ik het gedaan heb.

Genieten mag ook

Soms is het goed om eventjes rust te nemen, en op adem te komen. Zo mediteer ik af en toe wanneer ik echt last krijg van mijn angsten. Maar ook jezelf verwennen mag: maskertje, haar verven het is soms goed voor de mens.

(boerenkool)stampotten

Ahh. Laatst heb ik boerenkoolstampot gemaakt in mijn huisje. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik dat nog nooit een stamppot zelf had gemaakt, maar het is eigenlijk het makkelijkste wat er is. Het is ook nog eens goed voor je ijzer. Goed eten is belangrijk in de winter!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!