UIT

Ik ben geen expert, maar als je al 4 jaar maagpatiënt bent weet je zelf wel heel goed wat voor jou werkt. Af en toe heb ik hier nog steeds last van als ik al een beetje stress heb, gaat het verkeerd.

Ik zet graag voor jullie tips op een rijtje wat voor mij goed werkt, ook geef ik tips voor een griepje. Want meestal als je maagklachten hebt, heb je meestal wel een griepje te pakken. Ik hoop natuurlijk niet dat je last van een griepje hebt, maar anders Beterschap! namens mij… En hopelijk help ik je wel een beetje met deze tips! Hieronder vind je de tips:

Gember

Zit staat wel op mijn nummer een. Waarom? Ooit hoorde ik in een TV show dat je het beste gember kon gebruiken als je last hebt van maagklachten. Je kunt gember gebruiken in bijvoorbeeld je Thee met Munt en Citroen. Dit helpt je ook om bovenop een griepje te komen. Het is misschien niet de lekkerste smaak, maar zet je je er even door. Gember wordt ook vaak gebruikt voor mensen die zeeziek zijn, maar als je thuis bent werkt het natuurlijk veel beter! Omdat je op zee meer beweging hebt, en tijdens een griepje blijf je lekker op de bank hangen!

Drink Water of Thee

Drinken is zo ongelofelijk belangrijk voor een griepje en maagklachten. Als je niks binnenhoud is het veel belangrijker om te drinken dan te eten. Kwa eten heb je altijd in je lichaam een opslag. Drinken is zo ongelofelijk belangrijk als je de bacterie uit je lichaam wilt halen. Zelf drink ik de hele dag Thee dit vind ik lekkerder dan een flesje water. Kamillethee werkt ook heel goed, Kamillethee werkt namelijk kalmerend.

Rusten

Tijdens een griepje is het goed om te rusten! Al slaap je te hele dag, ik vind het dan lekker om door mijn moedertje vertroeteld te worden. Lekkere warme dekens om je heen, neem Anti-grieppine of neem Citrosan (werkt erg goed!) dit is namelijk pure citroen met paracetamol, daarvan mag je er geloof ik 6 per dag. Ik voel me meestal na 1 a 2 al weer wat beter!

Warmere kleding dragen

Zoals ik al zei bij rusten, warmere dekens en kleding om je heen helpt ook erg goed! Waarom? Omdat je dan al die bacteriën uitzweet, in combinatie met die Citrosan werkt het onwijs goed. En je voelt je na een paar dagen weer wat beter!

Maak je vooral niet te druk

Klinkt stom, maak je vooral niet te druk! Waarom? Als je stress hebt gaat je misselijkheid en je griepje ook niet sneller weg.. helaas, ik kan uit ervaring spreken dat je misselijkheid juist erger wordt als je je druk maakt. Dus een paar dagen thuis, is vooral geen ramp! Ziek lekker uit, en je voelt je na een week vast weer wat beter.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!