UIT

Wat te doen tegen te weinig slaap?

Iedereen heeft er weleens last van: slaaptekort. Nu ik binnenkort op mezelf ga, en mijn ouders nu ook gaan verhuizen moet ik zeggen dat ik erg moe ben.

Ik doe daarom er ook alles aan dat ik alsnog goed slaap, zodat als ik opsta ik me weer fit voel om te gaan klussen. Ik geef toe, het is erg moeilijk om je er aan te houden. Maar ik denk toch dat als je deze tips toepast je sowieso beter er van gaat slapen! En wie wilt nou niet beter slapen?

Licht in je kamer

Als je gaat slapen moet je er eigenlijk voor zorgen dat er zo weinig mogelijk licht binnenkomt. Zonder dat je het weet gebeurd het: in je kamer komt teveel licht nog naar binnen waardoor je eigenlijk wakker blijft liggen. Je lichaam heeft een goede nachtrust nodig, en licht in je kamer kan er eigenlijk voor zorgen dat je wakker blijft. Je lichaam maakt namelijk Melatonine niet aan wanneer er licht in je kamer binnenkomt. Voortaan dus je gordijnen goed dichtdoen!

Temperaturen

Als je lichaamstemperatuur zakt kun je makkelijker in slaap komen. Zet je kachel dus uit tijdens het slapen, zo kun je makkelijker in slaap komen! Je slaapkamer moet tussen de 15 en de 18 graden warm moeten zijn. Sommige mensen vinden het heerlijk om tijdens het slapen zijn/haar raam open te zetten, ik ken ze in iedergeval wel.

Bed

Je bed geeft je ontspanning, zorg er dan ook voor dat je bed in orde is. Probeer ook goede kussens te kopen, zo val je lekker in slaap. Ik heb ooit gehoord dat als je een half uur voordat je gaat slapen geen TV of naar een mobiele telefoon mag staren. Ik vind het daarom altijd heerlijk om mijn notitieblokje erbij te pakken en een half uurtje dingen op te schrijven die ik nog wil doen of wil veranderen zoals mijn Blog Lay-out.

Melk met Anijs

Vroeger kreeg ik altijd warme melk van mijn moeder met anijsblokjes. Ah, heerlijk. Dit deel ik heel even tussendoor. Thee kan natuurlijk ook.

Ruim op

Zorg dat je kamer is opgeruimd, mij geeft dat een goed gevoel. Je kamer straalt rust uit, en je kunt er wat fijner in slapen. Ik weet dat leeftijdgenootjes hun kamer niet of amper opruimen, ik vind het altijd wel grappig om te zien. Maar ik vind het fijner en schoner om in te slapen! Probeer je kamer dus op te ruimen, geloof me. Het helpt echt voor je nachtrust!

Koffie / Thee

Ga niet voor het slapen nog even Koffie drinken. Thee is ook niet al te handig, sommige thee’s geven je zelfs een opwekkend gevoel. Blijf dus van drinken af voordat je gaat slapen! Het is ook niet echt handig, als ik Thee drink loop ik per nacht nog 4 keer naar de WC. Tja..

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!