UIT

Zo begin je je dag goed: en wat je eruit kunt halen

Zelf vind ik het fijn om een routine te hebben: op tijd opstaan dan mijn kind uit bed halen vervolgens een boterhammetje smeren etcetera.

Waarom is een routine zo belangrijk?

Het is belangrijk om goed op te staan en een planning te hebben in je dag. Natuurlijk is niet iedere dag perfect. Zelfs ik heb een keer per maand dat ik lekker thuis rustig aan doe. Het mag, en het kan dus waarom niet?

De meeste mensen hebben wel een bepaalde routine in hun leven, en de meeste willen dit anders zien. Vergeet niet dat niemand perfect is, zolang jij het fijn vind hoef je niks aan te passen.

Eerder opstaan

Doordeweeks is het fijn om eerder op te staan. Zelf begin ik met thee, koffie moet je echt niet bij mij aankomen dat vinden mijn darmen niet zo fijn. Dus hup, zet de wekker maar maak het jezelf niet te moeilijk door de wekker té vroeg te zetten. Je lichaam geeft zelf aan hoeveel slaap je nodig hebt, sommige weinig.. sommige meer tast het een beetje af wat voor jou het beste werkt.

Begin de dag met iets gezonds

Granola met een beetje yoghurt of magere kwark met een banaan of een bakje Brinta (lekker makkelijk;-)) kun je mij wel voor wakker maken morgens. Het is fijn om je dag met iets gezonds te beginnen.

Gezonde mindset

Mocht het even tegen zitten: weet dan dat het altijd beter wordt. Als je zelf positief blijft en dat onthoud kijk je ook makkelijker het leven in.

Sport in de ochtend

Tegenwoordig kun je heel veel verschillende yoga of fitness oefeningen online vinden, zelfs als je kinderen hebt kun je oefeningen vinden die je samen kunt doen met je kind(deren). Of dans erop los op je favoriete muziek. Lekker in beweging blijven helpt je positief te blijven in de ochtend.

Relax

Je hoeft niks hé: je mag. Vergeet niet te relaxen en je ochtend goed te beginnen zoals jij dat wilt ;-).

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!