UIT

Zo blijf je gelukkig in je dagelijkse leven

Gelukkig zijn. Van de gedachten al wordt je al ongelukkiger. Ik denk niet dat iedereen Positief in het leven kan staan, zelfs ik niet.

Toch zijn er veel tips die je misschien wat beter in je vel laten zitten. De ene wordt gelukkiger van Werk de ander wordt weer gelukkig van Blogger zoals ik. Ik word hier nou echt gelukkig van en het is ook een deel van mijn leven geworden.

Iedereen heeft wel een problemen, de ene wat meer als de ander. Toch moet je Positief denken zelfs ik na mijn PTSS denk ik nog Positief. Want alles komt na een lange tijd goed! En ik blijf altijd vrolijk, wat er ook gebeurd.

‘ Altijd blijven lachen ‘ — Bassie

Stap één: Positief Denken

Denk bijvoorbeeld aan een moment wat je echt gelukkig maakt. Je vriendin die een complimentje maakte, of iemand die je hielp of leuke situaties. Hou deze gedachte in je hoofd. Dat maakt je gelukkiger! Ook moet je het leven waarderen: als er iets ergs gebeurd, pieker dan niet teveel. Er zijn vast ook andere mensen die erger of hetzelfde meemaken. En denk ook zo: Je bent niet alleen, je hebt waarschijnlijk je vrienden en vooral je familie nog.

Stap twéé: Denk mee

Soms hebben mensen hulp nodig, als je medelevend bent kun je ook andere mensen helpen. Ik heb vroeger oudere vrouwen geholpen met een boodschapje naar zijn-haar huis. Je kunt ook bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen; dit kan van alles zijn. Want als je een ander helpt, ga je zelf ook meer in je vel zitten!

Stap drie: Denk aan jezelf

Het klinkt egoïstisch maar denk ook aan jezelf. Je kunt niet altijd naar de ander kijken en helpen, anders ga jezelf er ook aan onderdoor. Zorg bijvoorbeeld voor een dag in de week voor jezelf: Doe een leuk kleurtje nagellak op, neem een bad of een lange douche. Ga je favorieten boek lezen, neem in ieder geval tijd voor jezelf. En een dag in de week is echt niet veel!

Stap vier: Onderneem stappen

Ga na je werk niet alleen maar thuis zitten. Hier wordt je onwijs ongelukkig van. En ik kan zoiets wel zeggen… Maar zorg dat je jezelf niet verveeld en doe iets leuks: Plan een dagje uit, naar een spa of een beauty dagje. Zet de spullen in je kamer anders! Ruim op dat maakt je hoofd ook wat leger! Als de zon schijnt, ga een dagje zwemmen met je vriendinnen, zo ga je jezelf beter in je vel voelen!

Stap vijf: Pieker niet te veel

Ik heb laatst 3 familieleden achter elkaar verloren. Ik kan erover piekeren vooral omdat het familieleden waren die dicht bij mij stonden. Moet ik er over piekeren? Nee, Life goes on! Ga verder met je leven. En doe wat jezelf leuk vindt.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!