UIT

Zo creëer je je eigen kledingstijl

Ik hou van Casual, maar af en toe vindt ik het wel leuk om andere dingen uit te proberen. Als je net zoals mij creatief bent vind je vast dit artikel ook heel leuk.

Ik ga het hebben over moodboards, en ik laat je inspiratie qua kleding weer terug komen. Niet iedereen vindt zijn of haar kledingstijl leuk, en het is ook moeilijk vooral als je puber bent. Ik probeerde toen ik een puber was van alles uit, ik droeg vooral veel zwart.

Je bent vooral opzoek naar je eigen smaak, als je een meisje bent ook kwa kleding! Daarom maakte ik een inspiratievol artikel, voor de gene die nog aan het zoeken zijn. Hier zijn de paar tips die ik op een rijtje heb gezet:

Je huidige kleding

Je kent het wel: je doet je kast open en je ziet niks liggen wat je leuk vindt. Wij meisjes herkennen het probleem allemaal. Daarom is het handig om je huidige kleding uit te zoeken. Zoek alles uit, probeer alles eerst uit je kast te leggen en daarna een voor een de kleding in je kast de leggen en/of hangen. Ik doe dit zelf dit altijd eens per maand of om de twéé maanden, waarom? als ik dit niet doe dan wordt mijn kast een enorme zooitje. Wie herkend ook dit probleem?

Bovendien als je je kleding uitzoekt, zie je wat je hebt. En kun je ook oude dingen weggooien.. Goed excuus om weer nieuwe kleding te kopen.

Inspiratie opdoen

Er zijn tegenwoordig voor leuke Blogs te vinden op het internet waarmee je inspiratie kunt opdoen. Ik vind de blog van Angelica Blick heel inspirerend. Ook kun je bijvoorbeeld in Tijdschriften inspiratie opdoen, op Netflix vind je bijvoorbeeld ook hele leuke meidenseries waarmee je ook inspiratie kunt opdoen wat voor kledingstijl je kunt opdoen.

Beeld het niet in, maak het

Je ziet het zo vaak voorbij komen: Moodboards! Je kunt met Moodboards helemaal over te top gaan maar je kunt ook de kleine dingen uitknippen en opplakken. Iedereen heeft vast nog oude tijdschriften liggen die je niet meer gebruikt, zoek een paar leuke tijdschriften uit. Knip wat je voor ogen had in de toekomst ( en ook onrealistische dingen zoals: De loterij winnen ). Niet dat dat niet gebeurd, maar het is altijd leuk om de grote dingen voor ogen te hebben! Op de Moodboard kun je ook je eigen kledingstijl omschrijven: wil je iets stoers? Zet dan vooral een plaatje op de Moodboard van iets stoers.

Staat het je nog goed?

Als je je eigen kledingkast hebt opgeruimd kun je ook de kleding passen. Staat het je nog goed? Hou dan het kledingstuk. Denk niet moeilijk.. en als je twijfelt gooi het dan nog niet weg. Het zal zonde zijn als je later spijt krijgt. Bekijk ook wat je zelf wilt uitstralen met je outfit! Als je lief, aardig, stoer, of sportief er wilt uitzien. Pas het dan ook toe in je outfit!

Je eigen gevoel volgen

Je moet niks, alles mag en daarom zeg ik: luister naar je eigen gevoel. Niemand anders kan dit doen. En laat je vooral ook niet leiden door anderen, want jij hoeft jezelf niet aan te passen aan de ander. Als je jezelf bent ben je al gék genoeg zeg ik altijd, en daar bedoel ik mee dat jij moet beslissen wat je graag wilt dragen. Niemand anders.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!