UIT

Zo creëer je je eigen plekje in huis of een kamer

Zelf woon ik inmiddels 2 jaar op mezelf, maar hoe creëer je nou je eigen plekje? Zo heb ik het gedaan.

Het inrichten

Zoek je een Scandinavische stijl of landelijk, industrieel? Een van mijn favorieten dingen om te doen is het inrichten van mijn interieur. Toen ik op mezelf ging kon ik bij nul beginnen, en zo me eigen ‘stijl’ creëren. Nu ik eenmaal 2 jaar van ‘hetzelfde’ heb, begint het weer te kriebelen. Ik wil eens wat anders. Zelf zoek ik altijd inspiratie op verschillende websites en apps waardoor ik een eigen moodboard maak, met wat ik wel leuk vind en niet. Dan maak ik een plan: waar begin ik?

Voeg wat kleur aan je muren

Als je eenmaal je meubels heb vernieuwd is het tijd voor wat kleur op je muren. Het beste is om wat warme toe te voegen, dit hoeft niet héél opvallend te zijn probeer het dus wel af te stemmen op je interieur. Een neutrale kleur kan dus nooit kwaad, of een lichtblauwe of groene kleur.

Voeg wat accessoires toe aan je interieur

Foto’s aan de muur of in een fotolijstje; voeg wat herinneringen toe aan je interieur bijvoorbeeld ook erfstukken. Zelf vind ik het altijd fijn als je ziet dat er ook echt ‘geleefd’ wordt in een interieur.

Naast de herinneringen kun je ook warme kussens, spiegels, gordijnen, dekentjes of andere interieur accessoires toevoegen. Zelf heb ik gekozen om in mijn interieur koperen accessoires toe te voegen. Ik maak gebruik van een grijs, beige tint en dat past er perfect bij. Natuurlijk kun je het zelf ook afstemmen om je perfecte interieur te creëren.

Ruim dingen op

Huizen die rommelig overkomen dat wil natuurlijk niemand. Koop een aantal dozen, die je tegenwoordig overal kunt verkrijgen en ruim daarin alle troepjes op. Zelf begin ik altijd met mijn kasten uit te pluizen en mijn spullen weg te gooien (wanneer ik het niet gebruik). Daarna maak ik een aantal dozen: elektronica, games, handleidingen van alle apparaten enzovoort. Natuurlijk kun je dit ook doen als je geen eigen huis hebt maar een kamer.

Doe vooral wat jij wilt

Het klinkt misschien gek: maar ik kan je natuurlijk wel allemaal tips geven maar je moet zelf weten wat je doet. Wil bijvoorbeeld een compleet nieuwe interieur of een kleurtje op de muren? Begin dan vooral. Iedereen moet ergens beginnen, en vind je het niks? Kun je het later altijd nog aanpassen. Net zoals mij eigenlijk: ik wil nu naar meer steigerhouten meubels en het industriële kant. En meer van het grijze af in mijn interieur, en op mijn muren. Zo blijf je eigenlijk altijd bezig.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!