UIT

Zo doe je iedere dag iets leuks

Soms heb je van die momenten dat je denkt dat het leven heel erg naar is. Je kunt dan bijvoorbeeld er niks aan doen, of je kunt er zo positief mogelijk nog iets van je dag maken.

Je leeft maar een keer, en daarom heb ik voor jou een aantal dingen op een rijtje gezet om het leven zo positief mogelijk in te zien. Het leven is soms hard, vooral als je een puber bent. Niet alleen als je een puber bent maar ook als je ouder wordt heb je soms van die momenten dat je je terug wilt trekken en thuis wilt blijven. De problemen gaan niet vanzelf weg, helaas! Ik heb een aantal punten voor jou op een rijtje gezet op je leven iets vrolijker in te zien!

Slaap goed

Vaak als ik niet genoeg slaap heb gehad, blijf ik liever thuis. Soms doe ik dit dan ook, waarschijnlijk is dit in jou situatie anders (omdat ik ptss, en angstaanvallen heb..) Maar zelfs ik weet dat je je problemen niet kunt ontlopen. Zo makkelijk is het helaas niet. Als je een dag niet hebt geslapen, ga er dan ook niet teveel erover inzitten. Morgen een betere dag, toch? Probeer eerder naar je bed te gaan klinkt logisch, maar toch is het zo. Zo sta je eerder, en voel je je beter in je vel. Zelf kan ik mezelf altijd beter concentreren.

Ruim op

Ik vind het altijd lekker als dingen opgeruimd zijn. Zo kan ik me altijd beter focussen op mijn werk (bloggen) zelf geeft het mij een rustgevoel als alles opgeruimd is. Je hoofd wordt dan leeg en je denkt ook niet meer aan het opruimen. Voor ieder is dit natuurlijk anders maar voor mijzelf werkt het heel goed. Als je aan het opruimen bent probeer je dan ook niet te snel af te lijden bijvoorbeeld aan je telefoon. Zo verspil je je eigenlijk je tijd, en dat is niet nodig!

Zet dingen anders

Ik heb ooit een tik van mijn eigen moeder gekregen: schuif spullen naar je zin, klinkt stom maar zelf als ik er aan denk wil ik al direct beginnen. Ik vind het leuk om spullen op te schuiven en later er op terug te kijken: Oh, dat staat eigenlijk best leuk. Dit geeft mij een positief gevoel, en het gevoel dat ik wat heb gedaan.

Droom

Droom gaat niet over slapen.. nee durf te dromen over dingen die onmogelijk zijn. Zo verleg je je grenzen en onderneem je dingen die je waarschijnlijk eerder niet zou doen. Zelf hou ik een To-Do lijstje bij, klinkt heel cliche maar echt mij helpt het. Zo heb ik vorig jaar geskydived en eerlijk: het was onwijs gaaf. Dus koop die ticket waarvan je eerst dacht: nee.. ik doe het toch niet. Doe het, daarna kun je geen weg meer terug.. maar geloof me: iets wat je echt heel graag wilt krijg je geen spijt van!

Voel je je niet schuldig

Hier heb ik zelf de laatste tijd ook last van.. je schuldig voelen omdat je een avondje thuis blijft, of alleen maar op de bank zit. Voel je je niet schuldig als je thuis blijft! zoals ik al eerder zei morgen is een betere dag. Zelf helpt mij om op dat moment op een Notitieblok te schrijven wat ik de volgende af moet maken, zo verzet ik de dingen die ik nog moet doen in mijn hoofd. Het helpt!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!