UIT

Zo ga je een griep of verkoudheid tegen

Zelf heb ik al een paar dagen last van een verkoudheid of misschien wel een beginnend griepje.

Totaal niet leuk als je je op werk moet focussen, tja het is niks anders. Zelf probeer ik dan ook het griepje tegen te gaan, meestal als het er is ben je al telaat maar toch. Ik geef niet op tot dat ik mijn best heb geprobeerd. Beterschap!

Neem je rust, wanneer dat kan

Soms is het gewoon heerlijk om even je rust te nemen, iedereen is er wel aan toe. Zelf wil ik de laatste weken mezelf geen rust geven, ik raak zelfs een beetje oververmoeid vandaag neem ik een rust dagje. En dat mag ook wel, na een lange weekend waarin ik mijn verjaardag heb gevierd. Dus ik neem het mezelf niet kwalijk als ik een filmpje ga kijken of een theetje drink (gemberthee, heerlijk!). Gun jezelf dus deze rust.

Verkoudheid

Als ik zelf een griepje heb neem ik altijd Hot Coldrex of gewoon een Paracetamol, ook kan gewoon neusspray helpen (niet overmatig!) natuurlijk. Als je dit gebruikt en je slaapt even een uurtje, of je neemt een warme douche zorgt ervoor dat alles los wordt gemaakt in je keel. Daarna voel ik mezelf altijd wel wat beter gelukkig.

Stomen tegen een verkoudheid

Naast medicijnen helpt mij altijd stomen met Viks (spreek ik het zo goed uit?)* vroeger gaf mijn moeder dit altijd met stomend water. Dit hielp me echt tegen een verkoudheid en weer normaal te ademen. Zorg niet dat je een te warme bak met water neemt, omdat ik daarna toen niet meer wist waar ik was haha (soort van Flauwgevallen) maar ik had toen ook een hele heftige griep.

Geef je lichaam rust door te slapen

Als je verhouden bent of een griepje hebt, is het goed om je rust te nemen. Rust dus goed uit, en als je bij je ouders nog woont wordt je vast wel vertroeteld door hun. Laat je dus verwennen, als je op dit moment ziek bent of een verkoudheid hebt.. heel veel beterschap! namens mij 🙂

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!