UIT

Zo ga je om met drukke winkelcentrums

Ik ervaar iedere dag paniekaanvallen, kleine en grote. Vooral als ik in een winkelcentrum loop krijg ik last van een paniekaanval de angst is dan zo groot dat ik er niet meer uit kan komen.

Alsnog ga ik heel af en toe naar winkelcentrums en ook naar de grotere winkelcentrums hier in Den Haag. Maar hoe overleef ik die winkelcentrums en wat zijn mijn tips? Vandaag geef ik mijn tips om toch die drukke winkels te overleven. Hoe doe ik dat nou eigenlijk?

Ga wanneer het rustig is

Vooral in de ochtend is het heel erg rustig in de winkelcentrums ga dan vooral. Ook vind ik het rustig net voor sluit, op de markt of de drukke winkelcentrums. Het klinkt logisch maar het werkt wel bij mij, ik heb dan veel minder last van paniekaanvallen (althans de angst is er wel) maar dat is logisch ik loop dan in iedergeval wat relaxter door de winkels. En ga dan vaak ook meerdere winkels in behalve dan alleen een winkel en dan weer naar huis. Het helpt mij in iedergeval wel.

Neem je tas al mee

Om drukke winkels te voorkomen neem ik de laatste tijd al een tas mee. Ik weet dan meestal al wat ik moet hebben (lijstjes maken!) en dan ga ik er al vanuit dat ik wat minder nodig zal hebben en snel naar huis kan. Het is dus ook nog eens goed voor je portomonnee.

Koop direct goed

Als je last heb van dwangneurose en paniekaanvallen net zoals ik, of een van deze dingen krijg ik vaak spijt van mijn aankopen. Zorg er dus voor dat je er wel mee eens bent, daarna zul je ook veel minder spijt hebben en wordt je trots op dat je in de drukke winkels bent geweest. Want daar gaat het om!

Leid jezelf af

Als je al niet in je vel zit is het belangrijk dat je je afleid van alles om je heen. Zorg er dan ook voor dat je iets doet om de drukke winkels te overleven. Als ik paniek heb en ik sta in een winkel ga ik de maten checken, of ik probeer op een rustig plekje me rustig te houden. Wat doe jij als je je opgejaagd voelt in een winkel?

Bereid je voor

Als je last hebt van paniekaanvallen en je wilt geen miskoop zeg maar ‘kopen’ zorg er dan ook voor dat je voorbereid bent: doe een basic topje en broek aan. Zo kun je je makkelijk uitkleden en ben je sneller weg.

Als ik me moet voorbereiden schrijf ik ook altijd alles op; of ik denk al na hoe en wat ik ga doen. Zo bereid ik me al voor wat er komen gaat.. Als je er last van hebt is dit nodig.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!