UIT

Zo geef jij de beste presentaties

Presentaties houden, het lijkt voor mij wel een eeuwigheid geleden.

Toch wilde ik een aantal tips op een rijtje zetten: vooral omdat ik vaker presentaties heb gegeven en ik weet hoe stressvol het kan zijn. Ik help jou graag vandaag verder met een aantal tips op een rijtje.

Zelf deed ik een opleiding: Handel en Administratie een opleiding waarbij je vaak presentaties moet houden. Zelf heb ik een aantal tips van mijn stages gekregen: ik heb vaker stages gelopen als Secretarieel medewerker dus ze konden mij wel goed op weg helpen. En vandaag geef ik deze tips hieronder:

Maak plannen vooraf

Zelf maak ik voordat ik aan een presentatie begin een aantal punten op een rijtje. Het klinkt misschien erg logisch maar begin bij het begin: wat wil je graag terug zien in je presentatie? Neem zo een aantal sleutelwoorden op een rijtje en ga daarna pas aan de slag.

Praat…. Rustig

Ze zeggen het wel vaker; maar als je last hebt van zenuwen ga je sneller praten. Wees dus kalm en straal zelfvertrouwen uit. Zo steekt je klas misschien ook nog eens wat op van jou onderwerp.

Maak een Prezi

Toen ik nog op school zat en ook presentaties op werk moest geven maakte ik Prezi’s. Nou weet ik dat ze op school nog de ‘ouderwetse’ methode gebruiken: een Powerpoint presentatie. Nou val je natuurlijk wel op in de klas als je een nieuwe methode gebruikt. Zo kreeg ik een 10 met mijn presentatie toen, en dat was totaal niet te vergelijken met mijn oudere presentaties.

Wees apart en creatief

Als je apart en creatief denkt val je op: wees niet té origineel want iedereen kent wel die presentaties waarbij je de feitjes van Wikipedia of een andere site af haalt. Zoek verder op het web: misschien weet jij wel een leuk feitje wat niemand nog weet.

Vragen achteraf?

Nou weet ik nog wel van mijn presentaties dat ik voorbereid was op mijn presentatie maar niet op de vragen achteraf. Eigenlijk val je dan door de mand: doordat je geen feitjes in je hoofd hebt gestampt. Lees je dus ook echt in op je onderwerp.

Kledingvoorschriften

Naast dat je rustig moet praten, is zelfvertrouwen erg belangrijk. Zo kun je dat ook door mooie kleding krijgen. Een goed excuus om te shoppen dus: zoek iets uit wat lekker comfortabel zit.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!