UIT

Zo hou je op jezelf wonen leuk

Er zijn natuurlijk voor en nadelen als je op jezelf gaat, zelf heb ik er eigenlijk ook wel een paar. Het kan tuurlijk heel erg leuk, fijn, en vooral leuk zonder ouders zijn.

Maar er zijn toch nog wel een paar punten die ik op een rijtje heb gezet. In dit artikel schreef ik ze voor je op, lees dus vooral eventjes verder…

Je kunt alles nieuw kopen

Dit vond ik echt het leukst, zelf kon ik gelukkig alles nieuw kopen. Maar er zijn natuurlijk mensen die in hun eerste woning alles tweedehands moeten kopen. Dit wilde ik in eerste instantie ook doen, maar ik kon het nieuw halen. Dus het was kiezen: nieuw of tweedehands? Als ik het namelijk tweedehands zal kopen zou ik namelijk geld overhouden voor andere dingen. Ik had gereageerd op een paar marktplaats advertenties omdat ik toen wilde zien; waar kies ik nou voor?

Ik ging naar 2 van die advertenties: overigens vraagde ze ook nog eens heel veel voor de spullen. Toen ik ging kijken was alles zo kapot (wat niet bij de advertenties stond) dat het zelfs niet meer te maken was. Na 2 keer gekeken te hebben, en natuurlijk 2 verbouwingen tussendoor besloot ik toch alles nieuw te kopen. Superchill, ze komen het zelfs nog binnen brengen. Alleen die bouwsystemen van tegenwoordig.

Zelf koken

Dit kan een voor en nadeel zijn, het is hoe jij hierover nadenkt. Ik vindt het persoonlijk eigenlijk best leuk om te doen. Sowieso ben je in huis altijd bezig, en dan moet ik ook nog koken. Ik moet er echt ook ‘’tijd’’ voor vrij maken. Maar als je op jezelf woont ga je dat vanuit je eigen wel doen, dus wat mij betreft is het leuk.

Het is leuker dan je denkt

Zelf wist ik eigenlijk niet wat ik kon verwachten, maar het is eigenlijk echt leuk om je eigen ‘’plekje’’ te hebben. Ik ben wel de hele dag druk met mijn eigen huis (schoonmaken,eten,etc.) Maar het is best leuk en fijn om je plekje te hebben. Sommige dingen besef je pas als je je eigen plekje hebt, jou spullen zijn echt van ‘’jou’’ weetje hoe fijn?

Alles kost geld

Je denkt natuurlijk logisch! Is het ook, maar besef wel dat je voor alles moet betalen. Gelukkig ben ik niet zo heel duur; ik ga iedere maand naar de Aldi en haal daar het liefst me boodschappen voor een hele maand voor € 130 ,- ik vindt dit totaal niet duur. Is alleen niet de brood en koffie etc. eigenlijk de extra dingen niet inbegrepen. Maar dan ligt mijn kast ook echt vol, ik red het zelfs met € 80 ,- mensen staan soms verbaast. Maar echt ik haal alleen wat ik nodig heb en natuurlijk wat ‘’lekkers’’.

Je moet natuurlijk wel het geld hebben, want de rekeningen stapelen ook op. Gas,licht,water. Gelukkig red ik het iedere maand maar net. Eigenlijk wil ik hier ook wel een extra artikel over maken, besparen? Laat me weten als je hier nog een artikel over wilt zien!

Eenzaam zijn

Zelf ben ik heel erg op mezelf, ik kom ook echt tot rust als ik alleen ben. Je kunt je eenzaam voelen maar dat is helemaal wat je er zelf van maakt. Alles heeft een rede, daar geloof ik in. Dus het komt met iedereen goed, zelfs als je op jezelf gaat.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!