UIT

Zo krijg je zelf wat meer zelfvertrouwen

Iedereen voelt zich weleens onzeker bijvoorbeeld bij een aankomende toets, of een opdracht die je moet uitvoeren.

Zelfs de stoerste mensen op deze wereld voelen zichzelf weleens onzeker. Het is dus zeker niet raar, of stom om je af en toe onzeker te voelen. We zijn allemaal mensen, dus we krijgen er allemaal mee te maken. Vroeg of laat. Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet, en daarmee hoop ik je een eind te helpen. Dus lees vooral eventjes verder.

Wees niet bang

Als je bijvoorbeeld naar je eerste baantje gaat kun je nogal bang zijn, wat denken ze bijvoorbeeld van je? Laat dit gaan.. het komt allemaal goed. Als jij nou eenmaal anders bent moeten ze dat nou eenmaal accepteren. Ga jezelf nooit veranderen voor een ander, dat vind ik persoonlijk heel erg stom want: waarom zou je dit doen?

Hoofd omhoog

Probeer altijd boven iemand anders te staan. Als ze over je praten, so be it. Het is jou leven dus probeer jezelf op te peppen als het even niet goed gaat. Maar draaf hier ook niet in door.. niemand zit te wachten op de nieuwe dramaqueen (vooral niet op school..)!

Laat ze praten

Iedereen heeft wel een mening, laat ze dus maar praten. Je leeft je eigen leven, jij gaat naar school omdat je je diploma wilt halen. Je werkt omdat je brood op de plank moet hebben – neem het niet te letterlijk ;-). Maar wat ik bedoel te zeggen is: ga je eigen gang, en denk vooral niet wat een ander er van vindt. Ik kan het weten want ik had er ook last in mijn eerste schooljaar.

Wees altijd eerlijk

Het is moeilijk om te liegen om je zelfvertrouwen op te krikken. Nee, dit werkt helaas niet! Vertel wie je bent, en wat je doet. Als je altijd eerlijk tegenover iedereen bent krijg je vanzelf respect, en daarmee creëer je wel zelf ook meer zelfvertrouwen.

Vriendinnen

Als je diep in je hart niet goed voelt bij je vriendinnen, zoek dan andere vriendinnen. Ik kan je het heel erg aanbevelen.. waarom? Ik heb het zelf meegemaakt dat ik met zogenaamde ‘vriendinnen’ omging en ik altijd mijn best deed maar van hun kant gebeurde er nooit wat. Dus dit moet je vooral niet hebben. Zoek vriendinnen waarmee je het goed kunt vinden, en ga vooral hiermee niet op uiterlijk af.

Probeer eens iets anders

Het leven zit vol met risico’s, dus onderneem vooral iets wat je allereerst nooit zal ondernemen. Doe dingen die je altijd al hebt willen doen, en verleg je angsten. Zo heb ik met mijn Angstaanvallen vorig jaar ge-skydived iets wat ik normaal nooit zal doen.. ik had me kaartjes al geboekt dus ik kon niet meer terug, daardoor heb ik het alsnog gedaan. En ik wil het zeker vaker doen, het was super leuk.

Lach!

Kijk ik kan je natuurlijk allemaal tips geven om je meer zelfvertrouwen te geven, maar helaas werkt het niet zo. Probeer vooral te lachen, en niet teveel na te denken wat iedereen van je vindt. Dan kom je een heel eind!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!