UIT

Zo krijg je zijde zachte benen

Droge benen, heel erg vervelend. Gebruik je daarvoor een Body Lotion, of misschien iets anders.

Ik ging zelf op onderzoek uit en kwam achter leuke feitjes over je benen. Want hoe goed verzorg jij je benen wel? Smeer je het iedere dag in? Of vergeet je het soms weleens. Ik heb voor jou een aantal tips op een rijtje gezet om die droge benen voorgoed uit te bannen. Benieuwd naar mijn tips? Lees dan eventjes verder.

Waardoor kan je droge benen krijgen?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor jij last krijgt van een droge huid; kijk bijvoorbeeld naar het seizoen in de winter zul je vast meer last hebben van droge benen, in de zomer vast wat minder. Zo blijft een vrouw eigenlijk bezig, de zon kan overigens ook nog eens je huid uitdrogen te vaak in de zon is dus ook eens niet goed. Ook kan je leefwijze meewerken aan je droge benen; drink dus meer water, neem vitamines en fruit in, en nog meer ongezonde dingen kunnen eraan meewerken dat je benen niet in juiste conditie zijn.

Scheren op je huid

Soms heb je van die dagen, je bent je benen vergeten te scheren. Je denk makkelijk en pakt je scheermes erbij, waarschijnlijk zul je daarna last krijgen van irritatie. Probeer dus als je op droge benen gaat scheren je wel in te smeren met scheerschuim, zelf doe ik het onder de douche zelf lekker makkelijk. En gemak dient de mens toch? Dan krijg ik zelf nooit last van irritatie.

Gebruik een lotion of een olie

Zoals ik al in de inleiding zei is een gebruik van een Body Lotion/Butter juist goed, vooral na het scheren is het goed om dit soort producten te gebruiken. Ook is het goed om een rijke Body Lotion te gebruiken wanneer het weer wat kouder wordt.

Ook is het goed om een olie te gebruiken, vooral als je benen goed uitgedroogd zijn. Babyolie bijvoorbeeld; het kan goed werken tegen een droge huid en benen. Je gaat weer glimmen, en je benen worden weer blij na het gebruik van een olie. Overigens kun je ook andere olie’s gebruiken, dit werkt ook.

Scrub je huid van te voren

Scrubben is niet alleen goed voor je benen, maar ook voor je gezicht. Scrubben in het algemeen is eigenlijk al een goed idee, probeer dus vaker je huid te scrubben en daarna in te smeren met een rijke crème. Zo worden je benen weer extra zacht, en wie wilt dit nou niet?

Douchen met of zonder zeep?

Natuurlijk is het niet goed om heel vaak te douchen, maar wat ik probeer te zeggen is dat douchen helpt om je benen goed te onderhouden. Probeer uit te kijken met verschillende soorten zeep; dit kan je huid uitdrogen en dat werkt niet.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!