UIT

Zo kun jij je conditie verbeteren

Iedereen had aan het begin van dit jaar goede voornemens.

Niet iedereen heeft zich eraan gehouden ik denk dat iedereen nu in het midden van Januari wel heeft gemerkt of alle voornemens die je eigenlijk had goed of slecht zijn uitgepakt. Een van mijn goede voornemens was: een betere conditie opbouwen.

De laatste maanden heb ik vooral lekker niks gedaan, dat ga je merken helaas. Daarom wilde ik een betere conditie opbouwen. Ik denk dat de meeste onder ons wel de goede voornemen: Afvallen op hun lijstje had staan. Maar waarom begin je niet bij het begin: een goede Conditie opbouwen. Als je daarmee begint gaat afvallen automatisch.

Eigenlijk heb ik jullie nog en eens Nieuwjaar gewenst. Dit komt omdat tijdens Nieuwjaar ik een familielid ben verloren, en ik was eigenlijk helemaal niet bezig met Oud en Nieuw. Dus hierbij: Gelukkig Nieuwjaar, and may the best wishes come true! Dit jaar wil ik jullie vooral inspireren, en een leuke blog voor jullie opzetten. Daarom maak ik onder andere dit artikel, ik heb gemerkt dat jullie de inspiratie artikels onwijs leuk vinden. En daarom wil ik hiermee vooral mee doorgaan! Veel plezier op mijn blog, en hou hem vooral in de gaten! Want ik heb zoveel leuke plannen voor dit jaar… Ik vroeg me af: Hou jij je conditie in de gaten? En hebben jullie dit jaar ook goede voornemens gehad. Laat het me weten!

Ik ben geen coach ik ben vooral geen expert maar ik geef altijd mijn eigen mening. Ik wil jullie vooral inspireren om gezonder te gaan leven.

Sporten

Een goede conditie begint natuurlijk met Sporten. Bovendien zult je al snel merken dat dingen die je eerst veel moeite kosten, steeds makkelijker worden omdat je dus meer aankan, plus het verlengt je leven en houd je gezond. Daarnaast is het bewezen dat er bij sporten een stofje vrijkomt genaamd endorfine. Laat dit nou net het geluk hormoon zijn! Dus voor iedereen die wel wat geluk kan gebruiken, sla je slag. Mijn conditie is bovendien erg slecht bovendien ieder geval, dat vind ik zelf. Maar ik sport wel 2x per week sinds begin Januari. Ga niet te snel met het sporten of hardlopen, dat is erg slecht!

Eet op een kleiner bord

Dit heb ik ooit geleerd van een Sonja Bakker boek. Tja, waar zo’n boek later nog handig voor zal zijn. Maar goed ze heeft wel gelijk. Als je op een kleiner bord eet eet je natuurlijk ook veel minder. Goede tip die me eigenlijk altijd nog bij is gebleven.

Drink Water

Als je onvoldoende water drinkt is je lichaam niet in staat om alle giftige stoffen waaraan je dagelijks wordt blootgesteld te verwijderen. Veel water, groene/witte thee drinken is al het halve werk!

Eet Fruit

Fruit mag je natuurlijk wel eten, sterker nog het is beter dan die zak chips die je achterover schuift. Let erop dat je maximaal 1 stuk fruit verruild voor een (klein) glas vers sap (pas op met fruitdrank, eerst lezen wat er in zit. Aan toegevoegde suikers en hebben we helemaal niets). Maar je kunt best drie momenten inplannen om fruit te eten/drinken.

Let op je eten

Zoals ik al zei: Begin bij het begin en dat is namelijk je voeding. Als je voedsel in de supermarkt gaat kopen let dan vooral op dat je niet te veel ”slechte” dingen koopt zoals Chips, en Cola. Als je ze in huis haalt eet je ze natuurlijk altijd op en dat is juist niet goed. Je hoeft je het slechte eten natuurlijk niet helemaal te schrappen. Wat ik vroeger altijd leerde is dat je eens per week mag cheaten, je mag dan wel je Favoriete gebakje eten of je zak Chips eten. Probeer dan alleen niet te overdrijven: een is genoeg, als je natuurlijk veel meer gaat eten dan kom je natuurlijk aan.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!