UIT

Zo laat je altijd de beste (pas)foto’s maken

Iedereen herinnerd nog zijn/haar laatste of eerste schoolfoto.

Sommige foto’s wil je liever niet meer bewaren, maar er zijn ook wel misschien leuke schoolfoto’s en zelfs pasfoto’s die je herinneringen aan die leuke schooljaren. Tja, het is nogal wat: je schoolfoto. Meestal is daarvoor niemand er klaar voor, maar wanneer ben je wel klaar voor iets? Vandaag heb ik een aantal tips op een rijtje gezet, en zie je ook mijn schoolfoto’s op een rijtje.. het is nogal wat! Dus kijk vooral eventjes verder.

Die ene lelijke ‘pasfoto of schoolfoto’

Iedereen moet weleens op de foto voor je ID bijvoorbeeld. Herinneringen je je oude ID kaart nog met die ene foto die je het liefst niet erop had willen hebben? Tja, iedereen heeft er last van.. tegenwoordig helemaal nu je niet mag lachen, en geen haren in je gezicht mag hebben bijvoorbeeld. Eisen die ik belachelijk vind. Vandaag heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet: je kunt deze tips ook gebruiken als je bijvoorbeeld een Schoolfoto laat maken. Het is dus voor iedereen handig!

Gooi je haren los

Als je op schoolfoto moet dan is deze tip handig. Je haren moet je natuurlijk niet helemaal voor je gezicht dragen, anders staat dat ook weer zo stom. Maar foto’s die je in iedergeval niet voor je ID gebruikt zal ik zeker mijn haren los doen. Het staat ook veel leuker als je je haren los hebt. Zelf vind ik het ook leuk om een beetje me haren te krullen voordat ik op de foto ga, het geeft net een leuker effect.

Let op je houding

Het gekke is dat iedereen tijdens een foto een andere houding aanneemt: probeer je hoofd recht te houden, en je kin niet omlaag te drukken ( zo voorkom je dat je een dubbele onderkin krijgt, wat natuurlijk niet echt heel leuk is om terug te kijken .. ) Let dus op je houding tijdens een foto, meestal probeert de fotografe je ook nog te helpen om een goede houding aan te namen. Maar dat is maar net wie je krijgt.

Verzorg jezelf

Voor je ID kaart bijvoorbeeld mag je eigenlijk geen Make-up op zelf heb ik toevallig vorige week hem nog verlengd. Ik heb eigenlijk een beetje gecheat en gewoon BB-cream op gedaan, zo verberg je alsnog je onzuiverheden op een goede manier. Probeer alsnog niet te veel op te doen, sommige mensen slaan hierin door.

Trek iets vrolijks aan

Als je op de foto moet vind ik het leuk om nieuwe kleding te kopen. Bijvoorbeeld een nieuw topje; je schittert zo helemaal op je nieuwe fotoreportage. Als ik iets nieuws koop voel ik me daar goed in. Zo val je ook nog eens op!

Lachen naar de camera

Ga niet nep naar de camera lachen, dit staat stom. Probeer je spontane lach op te zetten, je bent mooi dus ontspan en zet je mooiste lach op. Het komt goed!

Make-up blunders

Tja, zoals ik al zei sommige mensen slaan in Make-up een beetje door. Glimmende hoofden, te veel blush of foundation. Zorg ervoor dat het natuurlijk lijkt je bent wie je bent. En niemand anders veranderd dat, dus probeer maar een klein beetje oogschaduw of lipgloss/stift te dragen.

Kijk niet in de lens

Iedereen kijkt altijd direct in de lens, maar als je net iets naar boven in de lens kijkt komt je gezicht veel beter uit. Kijk niet helemaal naar boven, maar net iets boven de lens.

Laatste tip: Relax, en het komt goed!

Het is maar een foto.. dus ontspan en relax en lach! Zo sta jij mooi op de camera van de fotograaf. Zolang jij in je vel zit sta jij het leukst op je school of pasfoto, wat natuurlijk ook heel leuk is om op terug te kijken. Have fun! Namens mij..

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!