UIT

Zo maak je je hoofd even leeg

En vandaag probeer ik jou, mijn stress-tips te geven. Lees dus eventjes mee wat ik gedaan heb..

1-halve-dag heb ik letterlijk alleen maar in me bed gezeten, tot dat ik me zo rot voelde dat ik dacht: nu moet ik eruit. Even douchen, muziek draaien en mezelf opmaken etc. Ik deed dat en ik heb het positieve eruit gehaald. Natuurlijk dacht ik elk moment er wel aan, maar ik probeerde me hoofd leeg te maken en te houden door een aantal dingen die ik deed. Dus: ik bedacht me wat nou als ik jullie mijn tips geef.. ik hoop je hiermee te helpen uit een stress-situatie!

Kom uit je bed, en doe iets wat je leuk vind

Zelf bedacht ik me na een halve dag in bed: ik moet iets doen. Hiermee kom ik zeker niet verder.. Ook al voel je je diep van binnen niet zo, probeer alsnog het beste eruit te halen. Maak jezelf op, vertroetel jezelf: en maak foto’s zet deze op Facebook of Instagram zo maak je nog eens een knipoog naar degene die je gekwetst heeft. Jij bent beter dan hun, bewijs dat.

Zoek een hobby

Het klinkt misschien gek maar ik heb laatst brei-spulletjes gehaald bij de Action: ook nog eens budget ;-)! Maar als je jezelf eventjes afleid, zul je zien dat je niet alleen maar aan datgene moet denken. Natuurlijk is dit maar tijdelijk: maar je moet wat als je je ellendig voelt.

Ali-Express

Het grappige is: dat ik nog nooit iets had besteld op Ali express. Ik heb nu letterlijk 23 bestellingen lopen: van oorbellen tot haarextensions. Gewoon dingetjes die ik altijd al wilde hebben maar nooit het moed had om het te kopen. Plus het is net zoals de Action eens goedkoop, eens in de zoveel tijd mag je jezelf weleens verwennen! Het mag.

Zoek steun bij anderen

Zelf wonen mijn ouders bij mij een straat verderop, als ik mezelf eventjes rot voelde: kleedde ik mezelf aan en maakte mezelf op. En ging eventjes langs hun, soms mag je daar ook uithuilen.. Het voelt fijn om te weten dat er mensen nog om je geven: zelfs van mensen waarvan je het niet verwacht.

Eten bestellen in je eentje

Zelf bestel ik normaal altijd eten als ik met iemand ben. Maar.. ik had eens een Pizza voor mezelf besteld en even later Sushi: zoals ik als zei af en toe mag je weleens aan jezelf denken. Klinkt misschien heel egocentrisch maar je hoeft niet altijd aan andere te denken.

Boswandeling

In me eentje trok ik mijn wandelschoenen aan, en ging gewoon overdag met me hondje het bos in. Fijn om eventjes door het natuur te wandelen: gelukkig heb ik zelf hier een bos aan de overkant dus ik ben er in principe zó. Ik heb eventjes uitgehuild op een bankje: mezelf afgevraagd waarom ik? En liep erna weet naar huis. Soms doet het een mens eventjes goed.

Wat je nog meer kunt doen:

  • Een warme douche of bad nemen
  • Opruimen van je kast of kamer en gooi vooral spullen weg die je niet gebruikt, een of andere manier voelt dit toch goed
  • Schrijf een to-do lijstje op wat je nog wilt ondernemen ( goed vooruitzicht! )
fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!