UIT

Zo maak je je winter positief mogelijk

Het is winter en iedereen heeft zo ongeveer mogelijk last van een dipje.

Iedereen om me heen inclusief ik heeft last van een Winterdipje wat ik me nou eigenlijk afvroeg: Hoe maak je je winter eigenlijk zo leuk mogelijk? Ik heb een lijstje gemaakt voor mij en voor jullie om zo positief mogelijk deze winter door te komen. Haal alle inspiratie van dit artikel, en ik wens jullie een fijne winter.

Niet iedereen kan zo vrolijk mogelijk zijn deze winter. Je wilt zo vrolijk mogelijk blijven deze maand maar helaas, je voelt je helemaal ellendig. Je weet niet wat je kunt doen aan deze winterdip, lees dan dit artikel. Ik geef je zo veel mogelijk tips om de winter door te komen.

Je nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk voor een goed humeur. Probeer je wekker te zeggen en eerder naar bed te gaan, het klinkt zo makkelijk maar het werkt echt. Ik sliep al maanden om 2 a 3 uur en ik stond 8 uur weer op, ik denk dat ik niet de enige Nederlander ben die hier last van heb. Want rust krijg je bijna nooit met je Tablet en Telefoon naast je, ik als blogger blijf dan constant naar me blog kijken en vernieuwen. Probeer dus ook je rust te pakken en eerder naar bed te gaan. Een goed begin is het halve werk < deze uitspraak is er niet voor niks.

Licht tijdens de winter?!

Tijdens de zomer krijg je genoeg licht, maar tijdens de winter mis je eigenlijk deze licht. Ik ga dan wekelijks naar zonnebank, wist je eigenlijk dat dit helemaal niet zo erg is? Sommige mensen denken dat dit onwijs schadelijk voor je is, maar dat is het eigenlijk niet. Natuurlijk als je een paar keer per week gaat kan dit wel schadelijk zijn dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten! Maar ik denk als je 1 keer per week gaat dat je sowieso beter gaat voelen. En je krijgt voldoende licht binnen. Tegenwoordig heb je ook speciale lampen als je te weinig licht krijgt.

Zoek hobby’s

Wat is de sleutel tot een goed humeur? Dingen doen waar je blij van wordt! Zoek een leuke hobby die je alle afleiding kan geven. Maak een To-Do lijstje die je eigenlijk al heel je leven wilde doen. En boek gewoon een afspraak bij een Beauty Salon, maak je geen zorgen meer om alles en plan een dagje voor jezelf. Mij heeft het goed gedaan. Plan je agenda vol met leuke dingen. Heb je zin om een middagje Netflix. Niemand houdt je tegen! Zin in een Girls Night? Neem het heft in eigen hand en nodig ze uit voor een spelletjesavond. Maar doe ook actieve dingen. Ga schaatsen, maak een wandeling in de natuur vooral dit laatste doe ik de laatste tijd vaak met me allerliefste hondje.

Leef gezond

Ik heb ook gemerkt dat na de feestdagen ik zo ongezond heb geleefd dat ik niet in me vel daardoor ben gaan zitten. Nu in januari gooi ik het roer om, ik ga weer naar de sportschool en daardoor ga je ook weer beter door in je vel zitten. Als je alleen maar leeft op een chips en al het lekkere eten kom je niet uit de dip. Je goed voelen komt ook van binnenuit. Geloof mij, van een bord met groente voel je je veel beter dan als je net de halve snackbar leeg hebt gegeten. En groente hebben ook nog vrolijke kleuren. Zo ga je ook beter in je vel zitten.

Maak je niet druk

Stress helpt ook niet echt met een Winterdipje. Probeer je zo min mogelijk druk te maken, het klinkt makkelijk maar probeer het eens voor een dagje. Probeer ook eens op jezelf te focussen, je kunt tegenwoordig ook yoga en meditatie apps downloaden en op het internet kun je zat oefeningen vinden. Als je even niet goed in je vel zit: Kan gebeuren! Daar heeft iedereen weleens last van. Maak je er niet al te druk om, anders ga je jezelf alleen maar rotter voelen. Accepteer dat je je weleens beter hebt gevoeld en wees lief voor jezelf.

Als niks werkt

Als je echt diep in de put zit en altijd last hebt van een dip in de winter dan kun je altijd lichttherapie bij je dokter regelen. Het is bewezen dat lichttherapie kan helpen bij een winterdip. Informeer bij je huisarts of je hiervoor in aanmerking komt. Ook kun je tegenwoordig zelf een lamp aanschaffen met Lichttherapie. Een nadeel: die lamp is best duur gelukkig hoef je via de dokter hoef je niks te betalen.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!