UIT

Zo maak je op jezelf wonen leuk

Ik woon inmiddels al een tijdje op mezelf, superleuk echt waar maar het is nou eenmaal veel werk iedere dag weer.

Voordat ik op mezelf ging heb ik een tijdje geld weggelegd en heel veel extraatjes gelaten. Als je nou eenmaal een doel hebt in het leven, en je wilt het heel graag ga er dan voor. Ook al denk je op een of andere moment: waar doe ik het nou eigenlijk voor, en het is toch niet nodig.. vandaag leg ik je uit waarom het wel handig is om te sparen en nog veel meer om je voor te bereiden om ‘op jezelf’ te gaan.

Op zoek naar de juiste huis

Als je op jezelf wilt gaan moet je natuurlijk op zoek naar de juiste huis. Zelf heb ik een huurhuis, ik wilde nog niet kopen omdat ik zo mijn geld kon sparen. Ik had al als klein kind de wens om als 18-jarige de deur uit zal gaan. Helaas liep het allemaal anders en ging ik pas op mijn 21ste op mezelf waar ik super trots op ben. Ik woon in een 2 kamer woning waarvan maar 1 slaapkamer dus het is natuurlijk allemaal niet zo heel groot.

Spaar geld

Ik was eerst al een jaar van te voren al aan het sparen, om op mezelf te gaan. Het klinkt misschien onnodig, stom, en natuurlijk kun je heel veel andere dingen van het geld doen. Bovendien had ik na een half jaar alsnog er geld vanaf gehaald, want ik kwam toch ‘niet’ in aanmerking voor een woning. Ik had dit toen echt niet moeten denken want een jaar later had ik een woning.

Spaar alvast spulletjes

Omdat ik eigenlijk na een half jaar het geld al had uitgegeven, moest ik opnieuw sparen. Binnen een half jaar had ik aardig wat gespaard voor een woning, bovendien had ik ook al alle basis spullen in huis gehaald. Mijn moeders kelder stond vol met spullen van mij, maar dat voelde juist goed. Ik was namelijk voor een goed doel aan het sparen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de spullen op te slaan, dan kun je ook al een bankstel en salon en eettafel e.v.t. erbij kopen. Maar zelf heb ik er voor gekozen om het op de aller laatste moment te kopen.

Nieuwe meubels

Als je hebt gespaard, en je weet dat je een woning krijgt kun je op zoek gaan naar meubels. Meubels zijn nou eenmaal duur, zelf heb ik gelukkig alles nieuw kunnen kopen maar het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is niet erg als je in het begin alles tweedehands koopt, sterker nog soms kom je juist leukere dingen tegen maar dan moet je goed kijken op bijvoorbeeld Marktplaats. Daarom is het juist ook belangrijk dat je van te voren spaart, niks is zo heerlijk als je direct nieuwe meubels koopt.

WA-verzekering

Omdat je op jezelf gaat moet je ook opzoek naar een verzekering, als je tweedehands spullen hebt is het misschien niet handig om een verzekering af te sluiten. Maar als je weet dat je toch nog wel wat waardevolle spullen in huis hebt zorg er dan voor dat je een WA-verzekering afsluit. Het is verplicht maar het is ook handig om te hebben ‘voor je weet maar nooit’.

Het huishouden regelen

Als je op jezelf wilt gaan krijg je vast van je ouders te horen: ja, dan moet je voor jezelf zorgen.. en dan moet je wel opruimen, koken etc. etc. Natuurlijk ga je je hierom druk maken: wie niet? Natuurlijk ben je de hele dag in de weer om je huis in orde te maken, maar dat kan ook juist leuk zijn. Als je toe bent om op jezelf te gaan neem je dit voor lief. Het hoort er nou eenmaal bij, en jijzelf vindt het waarschijnlijk ook niet leuk als je huis vies is. Je gaat dus vanzelf opruimen. Het komt goed.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!