UIT

Zo maakt een To-Do lijst je productief en georganiseerd

Financiën of dingen die ik moet onthouden: ik schrijf het allemaal op in een notitieboek.

Zelf heb ik gewoon een simpel notitieboek van de Action die ik dagelijks wel gebruik. Omdat ik zelf veel productiever wordt van het opschrijven van ideeën kun je hier mijn tips vinden voor jou To-Do lijst.

Wat te doen?

Maak een to-do lijst en zet ze allemaal op volgorde: welke taak is het belangrijkst? Wat moet je echt niet vergeten? Zo maak je het jezelf makkelijker door de belangrijkste taak als eerste uit te voeren.

Categorieën

Boodschappenlijsten en persoonlijke taken kun je op verschillende pagina’s zetten. Anders wordt het zo’n chaos. Zelf ben ik nogal een chaoot en ik kan vertellen dat het goed helpt als alles netjes geordend houdt.

Maak deadlines

Als je alles op volgorde hebt gezet kun je deadlines maken. Moet je een taak vandaag of morgen af hebben? Soms is het fijn om niet te veel in een dag te plannen, rust is ook belangrijk.

Online of Offline?

Zelf gebruik ik een notitieboek maar ook mijn IPhone notities zijn handig om iets in te zetten. Zelf vind ik het handiger om financiële taken in mijn telefoon te zetten; ook omdat dit vaak veranderd en ik nog iets erbij kan zetten. To-do lijstjes zijn makkelijker om per dag in een notitieboek te schrijven.

Rust

Zoals ik hierboven ook al beschreef, is dat rust ook erg belangrijk is. Soms wil je gewoon iets té veel; ik kan daar over mee praten. Lukt het niet, doe je het morgen toch?

Bekijk of alles reëel is

Bekijk je lijst, neem hem door en pas het aan wanneer nodig. Soms is het ook goed zoals het is.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!