UIT

Zo onthoud je alles beter

Ik ben sinds januari weer druk aan het studeren, waarschijnlijk heb je dit ook wel aan mijn blog gemerkt dat ik wat vaker afwezig ben en dan alles weer inhaal.

Mijn studie en mijn blog staan voor mij op plek één. Nu ik eenmaal weer druk bezig ben met mijn MBO studie leek mij het een uitgelegen kans om wat tips op een rijtje te zetten.

Neem pauzes

Zelf doe ik een MBO thuisstudie. Ik kan dus studeren wanneer ik wil, alleen betekend dat ook dat ik weleens pauze vergeet te nemen omdat ik geen leraar heb die eventjes zegt: doe eventjes rustig aan. Wat ik nu probeer te doen is tussendoor eventjes naar buiten te lopen, samen met mijn hond om even een frisse neus op te halen.

Begin met een..

Een planning is een must. Niet alleen bij het studeren maar een planning in het algemeen is handig in je dagelijkse leven om wat meer ritme te krijgen. Zelf heb ik een notitieboekje maar je kunt natuurlijk ook gewoon een agenda gebruiken; schrijf daarin iedere dag waarmee je wilt beginnen schrijf erin hoelang je ermee bezig bent met e.v.t. tijden. Zo weet je hoelang je met een opdracht bezig bent, zo krijg je meer inzicht.

Ruim iedere dag op

Soms is het lastig om na een lange dag je studie boeken op te ruimen. Zelf wordt ik altijd super chaotisch als er iets niet is opgeruimd. Heb jij er ook zo’n last van?

Scannen

Scan eerst je opdrachten door voordat je aan de slag gaat. Voor mij werkt scannen goed omdat ik anders heel veel informatie niet goed kan opslaan. Scannen werkt om dingen beter terug te vinden, maar dit ligt natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

Ontspannen

Ik kan je natuurlijk heel veel tips geven om zoveel mogelijk in je geheugen te stampen, maar dat wist je waarschijnlijk wel. Daarom is het goed om af-en-toe eventjes tijd voor jezelf te nemen. Voor mij werkt een avondje Netflixen met een Masker goed. Wat werkt er voor jou?

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!