UIT

Zo onthoud je meer voor werk en privé

Het is inmiddels al een tijd geleden dat ik op school zat, toch volg ik nu nog een thuisstudie MBO om mijn geheugen wat op te frissen.

Als je namelijk al een tijd niet meer op school zit, denk ik ook vaak minder snel over dingen nog na. Vandaag deel ik mijn tips die ik gebruikte voor Examens, en/of Toetsen. Deze tips helpen je om beter te gaan leren dan dat je al deed. Wees niet eigenwijs van, ik weet alles al.. soms moet je ook gewoon af en toe tips opvolgen. Benieuwd naar mijn ervaringen?

Schone Omgeving

Het is heerlijk om te leren in een schone omgeving, je hoeft je dan niet druk te maken dat je nog dit en dat moet opruimen in je kamer. Wat ik altijd deed is wanneer ik opstond ruimde ik altijd alles direct op, dan hoef je dat later niet nog te doen. Je gaat er beter van leren, en natuurlijk betere cijfers van halen! Het is ook altijd even goed om elke dag je raam even open te zetten, het is bewezen dat frisse lucht je helpt om beter te gaan leren.

Neem Pauze’s

Het is onwijs onverstandig, om in een keer door te gaan leren. Je gaat er niet beter van werken, plus je onthoud meestal dan altijd maar de helft. Neem dus af en toe pauze’s, Rome en Milaan zijn ook niet in een dag gebouwd. Ga een stukje wandelen bijvoorbeeld; met je hond en/of eet even wat en ga daarna verder.

Plannen

Een planning is onwijs belangrijk, als je bijvoorbeeld een schoolagenda hebt koop er dan ook een extra (Action = goedkoop!). Want het is handiger om je aan een planning te houden, hier heeft Mascha mij onwijs bij geholpen met haar boek, zei vertelde in haar boek dat als je je planning opschrijft schrijf dan ook alle tijden erbij met hoelang je ongeveer bezig bent.

Neem de tijd

Neem de tijd met het leren, zoals ik al eerder zei Rome en Milaan zijn ook niet in een dag gebouwd. Neem rustig de tijd om dingen door te nemen, probeer ook niet als je iets niet snapt om het 10 keer nog in je hersenen te stampen. Kom er later op terug! Neem eerst iets anders door, dit doe ik nu ook in mijn dagelijkse leven. Je hoeft niet direct iets te snappen, meestal als ik er nog later op terug kom snap ik het juist beter. Ook is het handig om dingen hardop te zeggen, zo onthield ik dingen ook veel beter!

Muziek

Vroeger toen ik nog op school zat had je nog geen Spotify en You-tube. Nja, You-tube had je wel maar je gebruikte het nog niet om Muziek op te luisteren dat kwam pas later. Tegenwoordig kun je makkelijk je Spotify playlist aanzetten met muziek dat jezelf leuk vind. TIP probeer geen heftige muziek te luisteren, maar gewoon chille muziek zo kun je jezelf beter concentreren en probeer je muziek ook niet heel hard te zetten.

Vraag om hulp

Het is niet gek om hulp te vragen, misschien staat het wel stom bij je vriendinnen. Maar die moeten het gewoon maar accepteren, jij komt op school om te leren! Het is niet gek, als je even iets niet snapt naar een juffrouw/meester te lopen om advies. Ik weet dat je meestal na schooltijd naar huis wilt, maar als je om advies vraagt kan het ook je cijfers opkrikken bovendien na schooltijd is het onwijs rustig in de klassen. Zo kon ik me altijd beter focussen!

Samenvatten

Wat ik altijd een goede tip vindt is als je iets heb geleerd, of je hebt ergens moeite mee; markeer dan alles met je favorieten kleurtje. Zo kun je er nog later op terug komen! Wat ik soms deed; als ik iets niet snapte, kun je een paar woorden dan op te schrijven die je hebt geleerd. Als je even later het woordje dan herkend, weet je ook het antwoord. Klinkt niet heel simpel, maar het werkt wel.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!