UIT

Zo ruim je je (woon)kamer goed op

Persoonlijk, wordt ik altijd geïnspireerd tot het maken van een artikel door de dingen die om mij heen gebeuren.

Zo heb ik laatst mijn spullen uitgezocht en vooral héél veel weggegooid of weggegeven. Wat kan een mens toch veel spullen hebben, ik werd werkelijk gek van de dingen die ik had staan waar ik eigenlijk niet blij van werd. En ik moet er natuurlijk wonen.. Daarom heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat je je kamers of kamer in orde kunt maken.

Koop bakken

Zelf heb ik een eigen kelderbox daarin heb ik twee stellingkasten waarin ik kartonnen dozen heb gebruikt voor mijn spullen. Nou is het natuurlijk handiger om transparante dozen te kopen, bijvoorbeeld van de Action. Hou je kamer netjes door sommige spullen af te wisselen. Zo heb ik nu een doos voor de zomer, de winter en de herfst en dan me aparte dozen met ‘kerstspullen’ zo kan ik het af en toe afwisselen.

Zo heb ik wel de dingen erin gedaan die ik ook daadwerkelijk gebruik. Want sommige spullen zet ik eigenlijk niet meer neer, daarom heb ik deze spullen weg gegeven of weg gegooid als ze niet eens meer bruikbaar zijn. Spullen blijf ik toch wel kopen; vooral als ik naar de Action ga.

Neem een vaste plek

Ik ben zelf een chaoot van mezelf, daarom moet ik ook een vaste plek hebben voor mijn spullen. Alleen soms weet ik niet eens meer waar ik het neer had gelegd. Zo heb ik laatst mijn keuken onder handen genomen: eerst alles eruit en wie weet kom je nog spullen tegen waarvan je dacht: Ah, had ik dat ook nog?! Althans, dat gebeurde bij mij. Ik bleek meer te hebben dan ik dacht.

Neem dezelfde stijl

Toen ik op mezelf ging nam ik een bepaalde kleur aan: Blauw in mijn woonkamer, roze in mijn slaapkamer. Zo wordt het niet ‘té druk’ en past alles wat beter bij elkaar in dezelfde tinten.

Gooi spullen weg

Zoals ik bij het verhaaltje van de bakken al zei: gooi spullen weg als je ze niet meer gebruikt of niet meer neer gaat zetten. Het voelt af en toe goed om dingen weg te doen. Ik kan het je aanraden, want als je eenmaal begint vindt je overal wel wat weg kan.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!