UIT

Zo stel je prioriteiten voor je werk of school

Prioriteiten stellen, iedereen komt ermee in aanmerking in het leven.

Sommige mensen kunnen dit heel goed, en je hebt van die mensen die er toch nog moeite mee hebben. Voor hun heb ik vandaag een artikel met allemaal tips om in het dagelijkse leven prioriteiten te kunnen stellen. Want dat wil toch iedereen? Kijk je ook mee?

Begin de dag met een nieuwe start

Soms moet je je hoofd even leeg maken, en opnieuw beginnen. Hoe heerlijk is het om er niet meer over na te denken, maak je hoofd dus leeg. Plan een dagje strand; of ga iets leuks doen bijvoorbeeld series kijken. Even niet denken aan wat je nog moet.

Schrijf het op

Soms hoef je even niks, en als je wel je opdrachten moet afmaken kan ik je als tip geven; om op te schrijven wat je allemaal nog moet doen. Dit doe ik zelf ook in mijn eigen notitieblok, zo werk ik mijn lijst af. Zeker als blogger is dit handig om te hebben, vergeet niet: je hoeft niets te doen. Morgen is er een nieuwe dag.

Doe alleen wat jij wilt doen

Jij weet het beste wat je eigen lichaam vraagt, nee is echt nee en als jij iets niet wilt doen doe het dan ook niet. Niks hoeft alles mag, dat is mijn motto. Overigens is het goed om je grenzen aan te geven; maar ook om dingen te doen die alleen jij wilt doen. Wil jij graag een blog, of wil je graag die ené studie doen?

Slaap voldoende, eet gezond.

Als jij gezond leeft kun je ook beter functioneren, in het dagelijkse leven. Zorg er dus voor dat je op tijd gaat slapen, en gezond eet. Natuurlijk mag je af en toe zonderen, maar niet iedere dag. Probeer ook niet continu achter je laptop te zitten, en ga er ook af en toe op uit. Bijvoorbeeld met je hond.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!