UIT

Zo stop je met het bijten van je nagels

Niemand vind het leuk als een ander nagelbijt, dit kan komen door stress en emoties of gewoon de situatie.

Als je dit al een tijdje doet is het moeilijk om er ‘zomaar’ ervan af te komen. Vandaag heb ik weer een aantal  tips voor je op een rijtje gezet tegen nagelbijten. Vroeger kon ik er ook wat van, en daarom schreef ik mijn tips voor je op. Lees vooral eventjes verder.

Knoflook

Dit las ik een hele tijd geleden op een andere blog, knoflook werkt er namelijk voor dat je nagels veel steviger worden. Helaas werkt dit wat minder tegen het nagelbijten zelf, alhoewel als ik zelf mijn nagels verzorg ga ik er ook minder aanzitten. Maar dit ligt helemaal aan jezelf.

Nepnagels

Nu verklaar je me waarschijnlijk voor gek, maar nee echt. Nepnagels kun je niet zomaar afbijten zodra je nepnagels opdoet (hoeven natuurlijk niet al te lang te zijn!) zorgt het er in ieder geval dat de ‘drang’ van het nagelbijten wat minder wordt na verloop van tijd.

Voor de winter

In de winter kun je natuurlijk handschoenen dragen, die helpen je minder te nagelbijten. Als je binnen moet dragen kan ik ze wat minder aanraden, niemand zit erop te wachten dat jij met handschoenen binnen zit.

Nagellak tegen nagelbijten

Verschillende winkels verkopen tegenwoordig nagellak tegen het nagelbijten, dit kun je o.a. bij de Etos en Kruidvat verkrijgen. Deze nagellakjes zijn meestal wel wat duurder, maar ze werkte bij mij goed voor het nagelbijten. Hierdoor is het in iedergeval bij mijzelf al stukken minder geworden.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!