UIT

Zo verminder jij stress in je dagelijkse leven

Stress, het lijkt tegenwoordig wel onze basismotor geworden.

Hoe ga jij dagelijks om met stress? Vandaag help ik je een beetje op weg, met mijn tips om stress te verminderen. Nou heb ik natuurlijk zelf af en toe ook last van Stress, maar ik heb het gelukkig wel vele malen kunnen verminderen. Gelukkig! Daarom deel ik vandaag deze tips.

Sommige mensen gaan op vakantie om de stress in hun leven te verminderen. Sommige doen gewoon helemaal even niks. Soms moeten wij mensen gewoon eventjes op die noodrem trekken, om de dagelijkse stress uit onze leven te bannen. Als je eenmaal een dagelijkse ritme hebt, krijg je vanzelf meer tijd voor jezelf. Plan jij je dagelijkse dingen? Hieronder geef ik nog een aantal tips:

Wat doe ik?

Zelf heb ik alleen nog maar stress wanneer ik naar een ‘belangrijke’ afspraak moet. Maar dit komt ook mede dankzij mijn angsten, stress kan ik zelf nou eenmaal niet uit mijn leven bannen. Maar ik kan het zeker wel verminderen.

De laatste tijd heb ik meer tijd voor mezelf vrijgemaakt, zo heb ik eigenlijk een dagelijkse schema waardoor ik minder stress in mijn leven heb op het moment. En bloggen is natuurlijk een uitlaatklep voor mij 😉

Even een frisse neus

Soms loop ik gewoon met mijn hondje bijvoorbeeld het bos in, even mijn hoofd leegmaken en opnieuw starten. Gelukkig kan ik dit op dit moment in mijn leven doen. Als je dit volhoudt, liefste een keer per week (in het weekend?) zul je zien dat de stress vermindert. Althans bij mijzelf wel.

Sporten helpt

Het klinkt gek, maar mijn psychologe zei ooit tegen mij: dat als je sport je hyperventilatie kunt verminderen. Je krijgt na het sporten een geluksgevoel, en dit werkt honderd procent tegen stress.Of eventjes tegen een boksbal aan boksen (werkt soms ook 😉 ). Voor mij werkt de laatste tijd Yoga en Hardlopen me wel heel erg, hier komt nog een artikel over.

 

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!