UIT

Zo was jij je haar goed

Je haar wassen, vooral tijdens de zomer doe je het bijna iedere dag.

Hoevaak was jij je haar? Zelf was ik mijn haren best vaak eigenlijk wel om de dag. Tja, zelf weet ik wel dat het niet goed is voor je haar. Maar wat is eigenlijk wel en niet goed voor je haar?

Ik ging voor je op onderzoek uit.. en ik vond een aantal punten en natuurlijk een aantal punten die ik al zelf wist die je moet weten als je je haren wast. Wat weet jij?

Was je haar niet elke dag

Deze punt is eigenlijk best logisch: als je je haren iedere dag wast wordt je haar heel droog, en verliest het zijn kwaliteiten. Zelf probeer ik het ook een tijdje vol te houden en dat doe ik dan ook met Droogshampoo, alleen als het me echt te veel wordt ga ik het alsnog wassen (het wordt vet, en het staat niet echt netjes en mooi..) Zoals je waarschijnlijk wel weet is dat je je haren maar 1 x per week mag wassen, zelf vind ik dit nogal cliche. Waarom zo weinig? Niemand houdt het toch zo lang vol? Tja, ik denk dat ieder zo zijn/haar mening heeft hierover.

Neem de tijd voor een haarmasker

Zelf herken ik dit wel: je bent druk dus je doet even snel die ene masker in je haar, en je spoelt het 123 later al weer uit. Bij mij werkt dit totaal niet, ik weet niet hoe het bij jou zit. Maar zelf vind ik het lekker om een haarmasker overnight (in de nacht) er in te laten zitten. Zo kan de masker heerlijk in je haar trekken, en heb je s’ochtends heerlijk zacht haar. Dit werkt veel beter, dan even snel.

Hoe gebruik jij je shampoo?

Shampoo is niet veel heel je haar, nee gebruik shampoo alleen voor je hoofdhuid dit is veel beter voor je haren. Gebruik je dus shampoo over heel je haren heen heb je dus al die tijd heel veel shampoo verspilt. Vrouwen onder ons: gebruik dus minder, en alleen op je hoofdhuid.

Maar hoe gebruik je dan wel Conditioner?

Als je Shampoo al die tijd verkeerd hebt gebruikt, gebruik je je conditioner dan wel goed? Als je Shampoo alleen op je hoofdhuid mag gebruiken, mag je dan wel conditioner daar gebruiken? Daar is een simpel antwoord voor: Nee. Gebruik dus alleen Conditioner alleen in je haarlengte en in de punten dit is veel beter voor je haar.

Gebruik koud water

Vroeger vond ik het altijd heerlijk om na een warme douche een koude douche te nemen. Wist je dat dat onwijs goed is voor je haren? Koud water zorgt ervoor dat je haar gaat glanzen, gebruik dus vaker koud water! Het is het proberen waard, toch?

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!