UIT

Zo wordt je huis heerlijk huiselijk

Jammer maar helaas, de zomer komt tot een einde en de herfst staat voor de deur.

Voordat de herfst begint, zijn er een aantal dingen die je in en rondom het huis kan doen om jou en je huis goed voor te bereiden op de herfst. Lees snel verder voor de tips.

Ruim je schuur op

Na een zomer met barbecueën, tuinstoelen en zwembadjes, is het tijd om alles weer netjes op te bergen in de schuur. Dit is een goed moment om je schuur goed op te ruimen en te kijken wat je wel en niet meer gebruikt. Sorteer alle spullen in je schuur netjes, zodat je een overzichtelijke schuur hebt waar meer in past.

Maak de zomerspullen schoon

Na de zomer is het tijd om de barbecue eens goed schoon te maken voordat je hem een winter lang opbergt. Gebruik het sap van een citroen, water en een harde borstel om al het vuil van het rooster af te halen. Maak ook je tuinset goed schoon voordat je hem binnen zet, simpelweg de tuinslang eroverheen is al genoeg. Als je de tuinset en de barbecue binnen zet, is het slim om ze af te dekken met een zeil, om je spullen te beschermen tegen stof.

Hou een grote schoonmaak

Met de zomer in je bol kan het schoonmaken er bij ingeschoten zijn. Plan daarom een grote schoonmaak en haal een doekje en een sopje door je hele huis. Zo ga je met een fris gevoel de herfst in en zijn de zandkorrels uit je huis verdwenen.

Controleer je huis

Voordat de temperaturen dalen, is het verstandig om een rondje door je huis te lopen en alles goed te controleren. Kijk bijvoorbeeld of je ramen niet tochten, of er geen vocht tussen je dubbel glas zit. Heb je rolluiken? Controleer dan of deze nog goed aansluiten tegen het raam, anders is het verstandig om een specialist ernaar te laten kijken. De prijzen van rolluiken en rolluik specialisten zijn afhankelijk van het soort rolluik dat je hebt en de grootte van de schade. Ook dakgoten en dakbedekking zijn belangrijk om te controleren op eventuele zwakke plekken. En hoe oud is je cv-ketel eigenlijk? De gemiddelde levensduur is 15 jaar, daarna is de kans groot dat je een energieslurper hebt of dat als je straks je verwarming echt nodig hebt, je cv-ketel je in de steek laat na een zomer stilstand.

Creëer een warme sfeer in huis

De zomer met alle lichte kleuren maakt ruimte voor de herfst met de bijbehorende warme kleuren. Haal dus je plaids van zolder en leg mooie kussens op de bank om het lekker knus te maken in huis. Denk bijvoorbeeld ook aan een grote vaas met donkerrode herfsttakken.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!