UIT

Zo wordt je sterker in je vel

Jaaaaa, eindelijk kan ik na een week zeggen dat het wat beter met mij gaat. Ik begin weer steeds positiever te worden, en dat mocht ook wel want ik raakte eigenlijk vandeweek mezelf kwijt. Ik vind het eigenlijk best moeilijk om hierover te praten, maar laten we de positieve kant ervan bekijken: Wat doe jij om altijd positief te blijven? Natuurlijk is niet perfect, en zal je ook wel moeilijke dagen hebben. Maar alles moeten we samen met een lach bekijken! Althans dat vind ik.

Wat doe je om positief te blijven?

Het klinkt heel logisch dat je positief moet blijven denken, zelfs als je het eventjes moeilijk hebt. Maar dat is het eigenlijk ook wel: vergeet al die negatieve gedachtes. Is het nodig om je druk te maken? Ja of nee? Meestal is het eigenlijk totaal niet nodig. Zo maakte ik mezelf vandeweek druk om de kleinste dingen, zoals boodschappen doen.. Was het nodig om mezelf druk te maken? Nee waarschijnlijk niet.

Probeer altijd de goede kant van iets in te zien, na regen komt altijd zonneschijn. Zo kijk ik nu al uit naar de zomer dan zit ik beter in me vel, maar waar kijk jij naar uit dit jaar, maand of morgen?

Ik kan het niet, dus ik doe het niet

Ja, de bovenstaande titel heb ik de laatste tijd te vaak uitgesproken.. Ik voelde me super onzeker over mezelf, het leven en de toekomst. Diep van binnen weet ik dat het totaal niet nodig was/is. Gelukkig heb ik daarin weer een lieve moeder die tegen mij zegt dat ik het wel kan, en mij helpt naar buiten te gaan en achteraf zegt: zie je wel, je kunt het wel. (stiekem ben ik nog steeds onzeker hoor, maar het doet je wel goed!)

Kijk soms ook Egoïstisch naar jezelf

Het klinkt misschien gek. Maar zelf kan ik me wel omschrijven als een persoon die altijd zorgen maakt om anderen, en niet naar zichzelf. Nou hoorde ik laatst iemand mij vertellen dat Egoïsme nog zo slecht nog niet hoeft te zijn. Dus als je je druk maakt om anderen, wat ze wel niet van je vinden wees dan vooral Egoïstisch. Maar wel op de goede manier dan, het is namelijk JOU leven. En jij bepaald wat er gebeurd, nee is dus ook echt nee. En als de ander dat niet kan accepteren dan lijkt het me geen goede vriend of vriendin. Toch?

Het gaat er natuurlijk om dat jij beter in je vel gaat zitten, van deze tips en tricks die ik voor je op een rijtje heb gezet. Als je eventjes in een dipje zit: weet dat er altijd licht aan de eind van de tunnel is. Ik hoop dat ik je hiermee wat meer positiviteit heb gegeven, ik weet hoe moeilijk het is! Maar soms mag het ook wel gezegd worden dat je perfect bent zoals je bent, en vergeet vooral niet te lachen!

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!