UIT

Zo wordt jij weer een ‘ochtendmens’

We kunnen allemaal wel opstart tips gebruiken. Nu het eenmaal kouder wordt en we liever in onze warme bedden blijven liggen, heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je ochtend goed door te komen.

Wat doe jij om je ochtend goed te beginnen? Zelf ben ik echt een avondmens: dan ben ik op mijn best en daarom is het voor mij ook moeilijk om vroeg op te staan. Toch heb ik een aantal tips op een rijtje gezet die mij hielpen en om jou te helpen. Kijk dus vooral eventjes verder.

Leg alles klaar

Persoonlijk vindt ik het fijn dat alles al klaar ligt om aan te doen. Broodje gesmeerd voor de volgende dag om een leuke dag tegemoet te gaan. Het scheelt een hoop tijd die je dan weer kunt gebruiken om wat beter wakker te worden.

Je herkend het wel: de wekker

Zet jij ochtends een wekker? Dan herken je vast wel je ringtone die je hebt ingesteld om wakker te worden. Probeer eens een ander muziekje zodat je motivatie krijgt om op te staan maar ook om je dag goed te starten. Er moet natuurlijk routine in komen dus probeer het eens.

Water is goed voor elk mens

Het klinkt misschien gek: maar water naast je bed is goed voor je. Zelf ben ik meer een Thee mens vooral nu het wat kouder wordt. Probeer je lichaam te hydrateren en goed te verzorgen, zo sta je ook nog eens beter op.

Zorg voor een vaste routine

Zoals ik in de inleiding al vertelde moet er routine in komen. Vooral als je werkt of naar school gaat is het belangrijk dat je alles binnen bereik is en je minder gehaast en gestrest bent zodra je wakker wordt.

Muziek werkt

Herken je dat ook als je je favoriete nummer hoort dat je direct opgewekt en goed gevoel krijgt? Zelf wordt ik pas wakker met muziek om mij heen (ik ben echt geen stilte mens, kan ik zo slecht tegen). Ik wordt echt blijer van muziek en ik werk er bovendien er ook beter op.

Motiveer jezelf

Zelf heb ik als achtergronden altijd de mooiste quotes dit doe ik om mezelf echt meer te motiveren om er te zijn en te doen en laten wat ik wil. Meer inspiratie voor school of werk nodig? Kijk bijvoorbeeld op websites/apps zoals: Pinterest.

Sta eerder op

Natuurlijk wil niemand eerder opstaan. Je bed ligt natuurlijk veel te lekker dat je er niet uit wilt. Maar het zorgt wel voor meer tijd ochtends die je kunt gebruiken om jezelf beter voor te bereiden op de dag. Ik vindt het ochtends altijd fijn om eventjes mijn Sociale Media te checken, maar dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!