UIT

Zo zet je de eerste stap naar de sportschool

Zelf heb ik laatst de stap genomen: de stap naar de sportschool.

Eigenlijk zat hij altijd bij mij om de hoek, en ben ik er vaker geweest. Alleen nu heb ik me toch echt ingeschreven. I did it! en ik ben er trots op. Ik weet dat sommige mensen die stap moeilijk kunnen zetten, dus voor die mensen heb ik vandaag een artikel over hoe je nou die eerste stap zet naar die gevreesde ‘sportschool’.

Waarom niet thuis sporten?

Kijk je kunt natuurlijk zelf thuis oefeningen doen, op je pc of zelfs je mobiel. Maar raak je daar ook gemotiveerd van? In de sportschool raak ik zelf altijd ook nog geïnspireerd door de andere die daar sporten. Ook is het zo dat de apparaten die ze daar hebben, allemaal van kwaliteit zijn zo kun je beter je oefeningen doen. En je hebt natuurlijk zelf thuis niet van die apparaten, en zitten dus meerdere kanten aan.

Meer energie

Soms heb je gewoon geen zin om iets te doen, alleen bereik je met niks doen helemaal niks 😉 met sporten wordt je uiteraard gezonder van, maar ook wordt je uithoudingsvermogen er beter van. Je neemt vaker de trap, in plaats van de lift en je kunt wat beter je dag volhouden. Sterker nog van sporten krijg ik juist meer energie en inspiratie om andere dingen te doen.

Op bouwen

Om goed te beginnen kun je het beste klein beginnen met kracht training en cardio. Tijdens je workout doe je er steeds een klein schepje bovenop wanneer je denkt dat het goed gaat. Onthoud dat het een uitdaging is en dat je het jezelf moeilijk moet maken. Als je het op deze manier vol houd, kun je steeds net iets meer. Let wel op dat je niet forceert. Als iets verkeerd aanvoelt doe je de oefening misschien verkeerd en loop je kans op een blessure. Je kunt aan iemand anders vragen of hij/zij je controleert als je niet zeker bent.

Als je eenmaal ervoor hebt gekozen om te sporten, is het goed om het sporten op te bouwen. Ik zie eigenlijk altijd wel van de sukkels die direct een heftige workout beginnen.

Nee serieus, ik kan er echt niet tegen dat mensen niet rustig aan doen. Vooral als je net begint, het werkt niet! Sterker nog je loopt zelfs sneller blessures op, tja waar was dat voor nodig dan. Meestal stoppen die mensen ook altijd heel snel, eerste paar keren vinden ze het nog leuk. Tja ik denk dat ik maar beter me mond kan houden..

Zorg voor een goede workout

Cardio werkt heel goed voor als je wilt afvallen, het werkt goed voor je vetverbranding en natuurlijk voor je conditie. Maar heb je ook weleens aan kracht gedacht? Je hoeft natuurlijk geen bodybuilder te worden, maar kracht werkt ook heel goed voor als je bepaalde plekken op je lichaam hebt waarvan je af wilt.

Schema

Als je sport is het handig om je aan een bepaalde schema te houden, ik zeg dit maar al te vaak op mijn blog; een schema werkt eigenlijk voor van alles school, werk, trainen. Probeer er dus ook voor te zorgen dat je spieren rust houden, je kunt niet dagenlang trainen. Nee, bouw eerst alles rustig op zorg ervoor dat je 1 a 2 dagen rustig aan kunt doen.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!