UIT

Zo zorg je goed voor je haar heel het jaar door

Nu het eenmaal winter is, ziet mijn haar er pluizig en droog uit.

Er zijn een aantal dingen die ik zelf toe pas om mijn haren wat minder pluizig uit te laten zien. Dan kon ik natuurlijk niet iedere dag mijn haren perfecte laten uitzien, maar dat geeft niet want niemand is perfect. Toch wil ik je een aantal dingen meegeven wat ik zelf ook toepas in het dagelijks leven, benieuwd wat dat is? Lees dan vooral eventjes verder..

Borstelen van je haren

Als je haar geborsteld is het natuurlijk logisch, dat je niet de bedoeling dat je je haren borstelt als je haren nat zijn. Toch betrap ik mezelf toch nog af en toe op om dit te doen. Ook is het verstandig om je haren niet iedere dag te borstelen, zelfde ook het ’s ochtends vroeg als ik opsta en ’s avonds laat voordat ik ga slapen.

Droog deppen = beter

Wrijf nooit je haar droog, het beste is dat je je haren droog dept. Je kunt namelijk door de wrijving meer klitten vooroorzaken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Nadat je je haren droog hebt gedept is het belangrijk dat je voor je haar gaat föhnen je haren verzorgd met een hitte protector, en een goede serum. Dit is persoonlijk voor iedereen anders.

Let op je producten

Shampoo droogt je haren uit, probeer dus met mate shampoo te gebruiken. Het kan er zelfs voor zorgen dat je haren nog pluiziger en beschadigd worden. Daarnaast heb je ook nog maskers die haar kunnen herstellen in deze winter periode, daarom kan het ook niet zonder een haar masker meer. Zelf heb ik een masker met een olie erin, dit kan ik ook aanraden aan de mensen die beschadigd haar hebben.

Stijleren, Föhnen en Krullen

Waarschijnlijk wist je het wel maar hitte is een tuurlijk een boosdoener voor glanzend en gezond haar. Probeer dus de stijltang je föhn en je krultang zo min mogelijk te gebruiken. Gebruik je het wel? Dan is het van belang dat je een goede hitte spray gebruikt. Zelf gebruik ik tegenwoordig papillotten die hou ik nachts in me haar zodat mijn haren ochtends er krullend uit zien, zonder echte beschadigingen.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!