UIT

Zo zorg je goed voor jezelf en hoe je dat het beste doet

Goed voor jezelf zorgen: de meeste mensen vergeten dat zo nu en dan. Daarom is het belangrijk om te kijken van binnen en buiten.

Om goed te kijken wat voor jou werkt heb ik meerdere ideeën en inspiraties op een rijtje gezet.

Self-care heb je in meerdere vormen

Binnen: goed voor jezelf zorgen is niet alleen je uiterlijk dit is ook psychisch en mentaal. Zodra je goed in je vel zit, zie je dit ook sneller van buiten. Zelf vind ik mindfulness heel erg fijn, dit kan je makkelijk op You-tube of via een app vinden. Je neemt echt een momentje voor ‘jezelf’. Een hobby zoeken zorgt ook voor innerlijke rust.

Buiten: pauzes nemen is absoluut niet erg, maar juist het beste wat je kunt doen. Masker, haren doen (verven, knippen of scheren). Me-time is heel fijn.

Prioriteiten stellen

Daarnaast is moet je het jezelf niet te moeilijk maken door iets op te leggen wat geen prioriteit heeft of te stressvol is.

Egoïstisch zijn is soms goed

Soms is het goed om ‘egoïstisch’ naar jezelf te kijken en met jezelf aan de slag te gaan. En niet voor een week maar voor heel je leven.

Schaam je niet

Schaam je niet en voel je vooral niet schuldig als je bijvoorbeeld een t-shirt voor jezelf koopt. Soms is het juist goed om iets voor jezelf op te komen.

Twee is altijd leuker

Als je er zelf niet uitkomt, vraag dan iemand mee die jezelf ook rustig houd. Drukke personen zijn even uitgesloten.

fotografie @ frerella.blog en stockfotos @ unsplash

Mellanie

Ik ben ik.

Laat een reactie achter. E-mailadres wordt niet gepubliceerd.

site design by me
@ frerella.blog
error: Alert: Content selection is disabled!!